Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Olmert og Musharraf til fredsmøte i Oslo?

Bondevik støtter forslag til kontroversielt møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Høyres Aamir Sheikh vil ha Israels statsminister Ehud Olmert og Pakistans president Pervez Musharraf til fredsmøte i Oslo, skriver Klassekampen.

Kjell Magne Bondeviks fredssenter støtter Sheiks plan om en stor fredskonferanse i Oslo 7. september 2008. Aamir Sheikh, som selv sitter i  i Byrådet, vil få bevilget 500.000 kroner fra sin egen komité, etter at han selv har sendt inn forslag om konferansen.

Møter motstand

SVs Reza Rezaee, som også sitter i kultur- og utdanningskomiteen er ikke begeistret for forslaget:

– Jeg ønsker ikke krigsherrer som Musharraf og Olmert velkommen til fredsmøte i Oslo, og vil arbeide for at bystyret avviser bevilgningen, sier han til Klassekampen.

Razee reagerer også sterkt mot budsjettbehandlingen av Sheikhs forslag:

– Byrådet gjør en vennetjeneste til en av sine egne, på en måte som smaker av korrupsjon. Sheikh søkte om støtte direkte til byrådsleder Erling Lae og kulturbyråd Anette Wiig Bryhn, uten å gå veien om kulturetaten, slik alle andre søkere må gjøre. En halv million kroner kulturbudsjettet er mye penger. Mange andre som fortjener støtte bedre, strever for å bevilget noen titusener til kulturarbeid og annet frivillig arbeid, sier Reza Rezaee til Klassekampen.

A-ha-konsert

I forbindelse med den planlagte fredskonferansen har Sheikh også søkt om 1, 5 millioner kroner i støtte til en konsert med blant andre A-ha på Valle Hovin. Budsjettet på denne konserten alene er på 3.375.000 kroner.

Clinton og Moon

ØNSKET TIL OSLO: Høyres Aamir Sheikh ønsker seg både Pakistans president Pervez Musharraf og Israels statsminister Ehud Olmer til fredsmøte i Oslo i september neste år. Foto: SCANPIX
ØNSKET TIL OSLO: Høyres Aamir Sheikh ønsker seg både Pakistans president Pervez Musharraf og Israels statsminister Ehud Olmer til fredsmøte i Oslo i september neste år. Foto: SCANPIX Vis mer

USAs tidligere president Bill Clinton, FNs nye generalsekretær Ban Ki-Moon, Pakistans president Pervez Musharraf, Indias statsminister Manmohan Singh, Israels statsminister Ehud Olmert og palestinernes president Mahmoud Abbas står alle på Aamir Sheikhs ønskeliste over deltakere på den planlagte konferansen.

image: Olmert og Musharraf til fredsmøte i Oslo?