Olmert ringte Bush for å stoppe Condoleezza Rice

- Hun ble stilt i forlegenhet, skryter den israelske statsministeren.

INTENSE FORHANDLINGER:  Det foregikk en intens tautrekking mellom vestlige og arabiske ledere før FNs sikkerhetsråd kom fram til en resolusjon. USAs utenriksminster Condoleezza Rice var med å utarbeide forslaget, men avsto fra avstemningen. Her er hun i samtale med sine franske og libanesiske kolleger, henholdsvis Bernard Kouchner (t.v.) og Fawzi Salloukh (t.h.). Foto: AP Photo/UN Photo, Evan Schneider/Scanpix
INTENSE FORHANDLINGER: Det foregikk en intens tautrekking mellom vestlige og arabiske ledere før FNs sikkerhetsråd kom fram til en resolusjon. USAs utenriksminster Condoleezza Rice var med å utarbeide forslaget, men avsto fra avstemningen. Her er hun i samtale med sine franske og libanesiske kolleger, henholdsvis Bernard Kouchner (t.v.) og Fawzi Salloukh (t.h.). Foto: AP Photo/UN Photo, Evan Schneider/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På fredag kom FNs sikkerhetsråd endelig fram til en resolusjon om våpenhvile på Gazastripen. 14 land stemte for resolusjonen som krever øyeblikkelig stans i kampene.  

USA avsto fra å stemme. Det skyldtes en telefon fra Israels statsminister Ehud Olmert til president Bush, skal vi tro Olmert selv.

I en tale i den israelske byen Ashkelon på mandag fortalt han om hvordan Bush ga utenriksminister Condoleezza Rice ordre om å avstå fra avstemningen, melder Jerusalem Post. Forlangte Bush på tråden- Jeg sa: Få president Bush til telefonen. Da de sa han var midt i en tale i Philadelphia, sa jeg: Det gir jeg blaffen i. Jeg må snakke med ham nå. Han avbrøt talen og snakket med meg, sa Olmert fra talerstolen.

Han gjorde det klart overfor Bush at USA ikke burde stemme for resolusjonen. Deretter ringte presidenten angivelig til utenriksministeren og ba henne ikke stemme for den.

- Hun ble stilt i forlegenhet. En resolusjon hun forberedte og la til rette for, og til slutt stemte hun ikke for den, sa Olmert.

Avviser versjonen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer