Olmert vender ny palestinsk regjering ryggen

Enig med USA om å fortsette boikotten av den palestinske selvstyremyndigheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israels statsminister Ehud Olmert fastslår at han og USAs president George W. Bush er enige om å fortsette boikotten av den palestinske selvstyremyndigheten.

Den nylige enigheten om en palestinsk samlingsregjering  skapte håp både om slutt på den interne, palestinske rivaliseringen mellom Hamas og Fatah, og om nye fredsforhandlinger med Israel.

Men dersom Israel og USA ikke vil ha noe med den nye regjeringen å gjøre, spørs det om avtalen kan skape ny fart i fredsprosessen.

- En palestinsk regjering som ikke aksepterer Midtøsten-kvartettens krav, kan ikke få anerkjennelse, og det vil ikke bli samarbeidet med den, sier statsminister Olmert.

- Jeg hadde en samtale med USAs president om dette på fredag, og jeg kan bekrefte at Israel og USA har samme syn i denne saken, sier Olmert.Klare krav

Den såkalte Midtøsten-kvartetten, som består av USA, Russland, FN og EU, krever at den palestinske regjeringen anerkjenner staten Israel, tar avstand fra voldelig kamp og slutter opp om tidligere avtaler som er inngått mellom Israel og den palestinske selvstyremyndigheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer