Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Olof Palmes grav vandalisert

Tagget ned i morgentimene.

VANDALISERT: Graven til Olof Palme ble i morgentimene tagget ned ved Afolf Fredriks kirke sentralt i Stockholm. Foto: Peter Hammarbäck
VANDALISERT: Graven til Olof Palme ble i morgentimene tagget ned ved Afolf Fredriks kirke sentralt i Stockholm. Foto: Peter Hammarbäck Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Graven til Olof Palme ble i morgentimene tagget ned ved Afolf Fredriks kirke sentralt i Stockholm, melder Expressen.

Det er ingen andre graver som har blitt vandalisert, og hendelsen er politianmeldt.

- Motivasjonen må ha vært ondskap, med en bevisst hensikt om å skade. Hva vinner man ved å vandalisere en persons gravsten? Det må være en dyp aggresjon so kommer til uttrykk, mener Ted Harris ved kirkegården.

- Dette visste jeg ingenting om, men det er klart jeg ikke synes det er bra. Det er helt forferdelig, sier sønnen Mårten Palme til Expressen.

Den tidligere statsministeren ble brutalt skutt og drept i 1986 i krysset Sveavägen - Tunnelgatan midt i Stockholm sentrum.

Mange teorier Småkriminelle Christer Petterson var til sin død dømt for drapet, men det har i ettertid versert mange teorier knyttet til hvem  som sto bak Palmemordet.

Den svenske krimeksperten og suksessforfatteren Leif GW Persson sa senest i februar i år at han er overbevist om at det det var noen innen det svenske politiet eller forsvaret som drepter statsminister Olof Palme.

- Palme ble drept av politiske årsaker, sa Persson til den svenske avisa Aftonbladet.

Han mener det kan forklare alle feilene som ble begått i etterforskningen.

- Man har gjort alle feil som gjøres kan. Det kan ikke en gang kalles en etterforskning.

- Noen ønsket ham bort Han mener rotet begynte på åstedet i Sveavägen i Stockholm sentrum.

- Den første politipatruljen kom etter to minutter. Men de bare sto og glodde. Ingen prøvde å løpe etter gjerningsmannen eller sperre av området. Skytteren kan jo ikke ha rukket å springe så jævlig langt på to minutter, mener Persson.

Han lanserer nå sin helt egen teori om hvem som står bak mordet.

- Det dreier seg om en konspirasjon blant noen få personer i Palmes nærhet som ønsket ham bort, sier Persson. Personene skal ha vært så nærme Palme at de visste han var uten livvakter kvelden han ble skutt. Skytteren må ha vært våpenvant og treffsikker, sa Persson til Aftonbladet.

Saken oppdateres.