Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Olof Palmes statssekretær om drapet: - I praksis oppklart

Bryter tausheten.

SNAKKET UT:  Ulf Dahlsten, som var statssekretær under Olof Palme da han ble drept, snakker nå ut etter flere års stillhet. Han mener drapssaken i praksis er oppklart. Foto: Scanpix/NTB
SNAKKET UT: Ulf Dahlsten, som var statssekretær under Olof Palme da han ble drept, snakker nå ut etter flere års stillhet. Han mener drapssaken i praksis er oppklart. Foto: Scanpix/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulf Dahlsten, som var statssekretær under Olof Palme da han ble drept, snakker nå ut etter flere års stillhet. Han mener drapssaken i praksis er oppklart.

Dahlsten peker ut Christer Pettersson som mannen som drepte den svenske statsministeren i 1986, og han hevder å ha troverdige kilder som bygger opp om dette.

Petterson ble dømt for drapet i 1989, men senere samme år ble han frifunnet. Han døde i 2004.

- Drapet er etter min oppfatning oppklart på alle andre vis enn de rent juridiske, og det siste kan det dessverre aldri bli siden den mistenkte ikke lenger finnes i livet, skriver Dahlsten i et innlegg i den svenske avisen Dagens Nyheter.

Dahlsten skriver blant annet at Pettersson besøkte statsministerens kontorer et par år før drapet for å forhøre seg om Palmes vaner. Den tidligere statssekretæren mener at motivet for drapet var et sterkt hat mot Palme.

- Til tross for sin sterke empati ble Olof Palme utsatt for en av de verste hatkampanjene en svensk statsborger er blitt utsatt for, og det var til sist det hatet som drepte ham. Det er den ubehagelige sannheten, skriver den tidligere statssekretæren.

Olof Palmes kone, Lisbet Palme, har også vært tydelig på at hun mener Pettersson står bak drapet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media