Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Olsenbande-kupp» i Danmark

Mens sjåføren av en posttransport stoppet for å hjelpe en bilist med motorproblemer, skar en person seg inn gjennom taket på postbilen og fikk med seg en million kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsenbanden kunne ikke gjort det bedre. Intetanende hjalp postsjåføren en bilist som stengte veien, mens posttransporten ble ranet, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- Dette er planlagt akkurat som de ville gjort det i en Olsenbanden-film, sier visepolitimester i Ringsted, Jens Peter Glerup.

Bilisten hevdet at motoren hadde stanset og ba postsjåføren om hjelp. Sjåføren lot motoren gå, mens han forsøkte å hjelpe i gang bilen som hadde «stanset». Samtidig legger han merke til at det står en lastebil bak bilen sin, uten at han tenker mer på det.

Tok bare pengesekkene

Etter fem minutter får bilisten start på bilen sin igjen, og postsjåføren kjører videre til sitt mål, Ringsted. Her oppdager han at det er skåret et hull i bilens tak og at syv postsekker mangler.

- Siden ranerne kun har brutt seg inn i buret med pengesekker, kan det tyde på at noen med innsidekunnskap har deltatt, sier Glerup.

Politiet mistenker ikke at postsjåføren selv har være involvert i tyveriet.

På grunn av at sjåføren lot motoren gå på postbilen, hørte han ikke at noen lagde et hull i taket på lastebilen.

Hele Norges coronakart