Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Olsson kan bli utlevert

Den ettersøkte Tony Olsson i Sveriges politidrapsak skal ha rømt til Costa Rica. Men der bør ikke Olsson føle seg for trygg: Svenske myndigheter tror de får en utleveringsavtale med landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag har ikke Sverige en utlveringsavtale med Costa Rica, men på grunn av sakens alvorlige karakter tror likevel sjefen for rikskriminalen at Olsson kan bli sendt tilbake til sitt hjemlandet.

- Han kan utleveres selv om vi ikke har noen utleveringsavtale med Costa Rica, sier rikskriminalsjef Lars Nylén til Aftonbladet.

Tony Olsson (26) er nå etterlyst internasjonalt. Dermed kan de landene som ikke har utleveringsavtale med Sverige bestemme om de vil utlevere personen det gjelder - eller ikke.

- Politidrap anses som like alvolig over hele verden. Derfor tror jeg at man kan regne med litt hjelp, forteller Nylén.

Politiet i Sverige har fått inn en rekke tips om hvor i Costa Rica den ettersøkte Olsson befinner seg.

26-åringen skal ha forlatt Sverige med eget pass bare timer etter dobbeltdrapet fredag. Olsson, som er satt i forbindelse med nazigruppen Nationalsocialistisk Front, hevder at det ikke var han som skjøt de to politimennene under flukten etter bankranet sist fredag.

(Dagbladet :på nettet)