Olsson pågrepet

Politimorderen er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tony Olsson ble arrestert i nærheten av Grödinge, i samme område som de tre andre, klokka 9.45 i formiddag.

Bevæpnet

Svensk politi gjennomsøkte tidligere i dag et boligområde i Stockholm. Enkelte politifolk hadde til og med avbrutt ferien for å jakte på politimorderen. Til sist fant de ham, der han gjemte seg på loftet i en eldre bygning i området.

Ifølge politiet gikk pågripelsen rolig for seg, selv om Olsson var i besittelse av et eller annet form for våpen.

Nynazisten var den siste av de fire fangene som rømte fra Hall fengsel like før midnatt onsdag kveld som fortsatt var på frifot fredag morgen.

Han var da inne i sitt tredje døgn på rømmen. Politiet mente han begynte å bli utmattet og stresset, og anså ham som svært farlig.

Nå er altså jakten over, melder Aftonbladet.

Rømt før


Daniel Mairona ble pågrepet torsdag. Han ble overmannet i en åker nær Grindsjøen torsdag ettermiddag.

Mairona er 27 år gammel og regnes som en av de farligste og tøffeste ligalederne i Sverige. Han leder det kriminelle nettverket FFL, «Fucked for life».

Mairona har rømt før. I 2002 ble han befridd av medsammensvorne da han skulle framstilles for en lege for å fikse en øyeskade.

Han ble senere pågrepet, men på frifot hadde han ranet til seg verdier for flere millioner i penger og smykker.

I januar i år rømte han igjen, under en dramatisk flukt.

Samarbeidspartnere på utsiden av fengselet stormet høysikkerhetsfengslet utstyrt med våpen og stiger. De klatret over en sju meter høy mur, klippet seg gjennom gjerder og fikk fangene ut.

Politimorder


Dermed var alle politikrefter viet til å spore opp den siste rømlingen. Nynazisten er dømt for politidrap og soner fengsel på livstid.

De to andre pågrepne er Mahmoud Amaya (29). Han ble pågrepet i nærheten av Grindsjön rett før klokka 10 i ettermiddag. Pågripelsen kom etter tips fra publikum.

Førstemann som ble pågrepet var Alfred Sansiviero. Han ble pågrepet i går ettermiddag og er allerede bak lås og slå i Stockholm.

Rømte i kvinneklær


De fire rømlingene kledte seg i kvinneklær for å unnslippe Hall fengsel:

- De ville se ut som voktere, sier en kilde i kriminalpolitiet til den svenske avisa Aftonbladet.

Tony Olsson skal ha brukt en Glock-pistol under flukten. Først låste han, Alfred Sansiviero, Daniel Maiorana og Mahmoud Amay to kvinnlige fengselsbetjentene inn i en celle, etter å ha latt som de trengte hjelp, skriver avisa. På vei ut oppdaget rømlingene imidlertid at de ikke har riktig nøkkel på nøkkelknippet.

Opptaket fra overvåkningskameraet viser hvordan de returnerer til cella og tvinger en av de vokterne ut av klærne - hvorpå en av rømlingene ifører seg den kvinnlige arbeidsuniformen.

PÅ RØMMEN: Tony Olsson, Daniel Maiorana, Mahmoud Amaya og Alfred Sansiviero.