Oltedal-paret døde av kullosforgiftning

- Godt å få det bekreftet, sier Kvinesdals-lensmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er endelig på det rene at Anita Wathne (31) og Terje Brueland (32) døde som følge av kullosforgiftning. Det er klart etter at den foreløpige obduksjonsrapporten nå foreligger.

- Det er godt å få det bekreftet, sier Kvinesdals-lensmann Jan Magne Olsen til Dagbladet.no.

Ti funnet livløse

Politiet har, helt siden samboerparet og åtte andre ble funnet livløse i en buss på Norway Rock Festival på lørdag, mistenkt at festivalgjengerne fra Rogaland ble forgiftet av kullos som stammet fra et bensindrevet aggregat som var i drift i et siderom i bussen.

Nå er det altså bekreftet, etter at de to døde ble obdusert ved Stavanger universitetssjukehus i går. De pårørende er orientert om resultatene.

- Hvilke følger får dette for den videre etterforskningen?

- Nå som vi vet årsaken til dødsfallene, kan vi konsentrere oss enda mer om aggregatet. Krimteknikere skal granske det og bussen enda en gang seinere i uka, i tillegg skal vi prøve å kartlegge bruken av aggregatet, forteller lensmannen.

Kan ta tid

Vitneavhørene startet så smått i går, og vil trolig foregå i lengre tid framover. Blant annet skal de overlevende fra bussen avhøres - når de er i stand til det. Deretter skal skyldspørsmålet avgjøres i retten.

Oltedal-paret døde av kullosforgiftning

- Det dreier seg delvis om folk som fortsatt ligger på sykehus, dessuten er jo dette midt i fellesferien, så det det kan ta tid før straffesaken kommer opp, sier lensmann Olsen.

To av de skadde er nå utenfor fare og er utskrevet, mens de seks resterende ligger til behandling og observasjon. Samboerparet hadde lagt seg til å sove i andre etasje i bussen og ble derfor mest eksponert for den livsfarlige gassen.

De fleste av de gassrammede i bussen kom fra den lille bygda Oltedal i Gjesdal kommune, som er hardt rammet av tragedien. Wathne og Brueland etterlater seg tre små barn.