Øltørst danske (38) freste i Sandnes

Lagde bråk da han ikke fikk kjøpe øl klokka 18.15.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et kvarter etter at dagens ølsalg stengte klokka 18, kom en øl-tørst danske (38) inn i en Rema 1000-butikk i Sandnes.

- Han var litt uenig i salgstidene og kom og skulle kjøpe øl etter at øl-salget var stengt. Da han ikke fikk kjøpe øl ble han høylytt og ble utagerende i sin munnbruk, sier operasjonsleder Frank Roland i Rogaland politidistrikt.

Skulle ha ølet sitt Den danske statsborgeren ble oppfattet så ubehagelig av de ansatte i butikken, at politiet ble tilkalt. Dansken fortsatte å hevde at ølet kunne kjøpes fram til politiet kom.

- De ansatte ringte politiet, og da vi kom til stedet roet han seg ned. Hva han sa vet jeg ikke, men det var støy, sier Roland og fortsetter:

- Han skulle ha ølet sitt og mente sikkert at de ansatte tok feil om salgstider. I Danmark varer nok salget litt lenger. Det er mulig han hadde vært på en liten snurr og ville ha mer.

Ble sentrumsbortvist Episoden endte med at dansken ble bortvist fra Sandnes sentrum de neste 12 timene. Det er ukjent om han var på ferie eller bosatt i området.

- De ansatte opplevde dette som ubehagelig, og var litt oppbrakte, sier Roland.

Roland forteller at politiet sjeldent blir tilkalt av butikkpersonale på grunn av ubehagelige øl-kjøpere.

- Nei, det er ikke ofte. De fleste er kjent med reglene og har allerede kjøpt for helga, sier han.