HAMKAM-PROFIL: Oluwasegun Abiodun har i Norge spilt på HamKam og Skeid, og med sin teknikk og hurtighet ble han populær blant begge klubbers tilhengere.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
HAMKAM-PROFIL: Oluwasegun Abiodun har i Norge spilt på HamKam og Skeid, og med sin teknikk og hurtighet ble han populær blant begge klubbers tilhengere. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

Oluwasegun Abiodun (26) unngikk å bli kastet ut av landet - løslatt fra Trandum

HamKam og Skeid-profilen ville ikke skrive under på reisedokumenter og unngikk å bli kastet ut. Nigerianske myndigheter reagerer kraftig på behandlingen han har fått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): HamKam og Skeid-profilen Oluwasegun Abiodun (26) skulle egentlig kastes ut av Norge 28. september, etter at han ble pågrepet 13. september og plassert på Trandum transittmottak.

Men det skjedde ikke fordi det dukket opp problemer med samtykke til reisedokumenter. Han hadde mistet passet sitt og ville ikke skrive under på at en kopi av dette skulle brukes.

Kraftige reaksjoner fra nigerianske myndigheter Nå har han blitt løslatt fra Trandum etter at advokat Preben Kløfjell la inn en begjæring der han underbygget at det ikke er noen unndragelsesfare.

- Vi begjærte ham løslatt, og politiet har etterkommet dette og har satt ham på meldeplikt. Jeg jobber nå med å skaffe han lovlig opphold i Norge, sier Kløfjell til Dagbladet.

Da han ble framstilt for fengsling, ringte Abiodun til den nigerianske ambassaden i Sverige. Det har også vært kontakt mellom Abidoun og ambassaden og det nigerianske konsulet i Oslo.

Dagbladet vet at det har kommet reaksjoner fra myndighetene i Nigeria.

- Så vidt jeg har forstått har det kommet kraftige reaksjoner fra hans hjemlands myndigheter på norsk politis håndtering av denne saken, sier advokat Kløfjell til Dagbladet.

- Misfornøyd med politiet Abidoun selv skal være fornøyd med å være løslatt fra Trandum.

- Han er glad for det, men samtidig er han kraftig indignert på grunn av måten han er behandlet på. Han mener dette burde vært løst på en annen måte, og er sterkt misfornøyd med måten han er blitt behandlet, sier Kløfjell til Dagbladet.

Politiadvokat Racha Maktabi opplyser at det er politifullmektig Arnt Olav Aardal som har saken i Asker og Bærum politidistrikt, men bekrefter at det var problemer med samtykke til reisedokumenter som var årsaken til at han ikke ble uttransportert 28. september.

Ikke lovlig opphold Abiodun søkte for første gang om arbeidstillatelse i Norge 06.06.2004, heter det i fengslingskjennelsen. Han fikk midlertidig opphold som fotballspiller 01.09.2004.

Etter dette har han flere ganger søkt om arbeidstillatelse som fotballspiller. Siste arbeidstillatelse ble gitt av UDI 18.02.2010.

I DUELL: Her er Oluwasegun Abiodun i duell med Vålerengas Ronny Johnsen.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
I DUELL: Her er Oluwasegun Abiodun i duell med Vålerengas Ronny Johnsen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Denne gjaldt fram til og med 15. november i fjor. Retten legger til grunn at Oluwasegun Oluwaseye Abiodun etter dette tidspunkt ikke har hatt lovlig opphold i Norge.

Champions League Abiodun har i Norge spilt på HamKam og Skeid, og med sin teknikk og hurtighet ble han populær blant begge klubbers tilhengere.

4. november i fjor kom Skeid og Abiodun til enighet om ikke å fornye spissens kontrakt. Han forlot da klubben.

Han har spilt for israelske Maccabi Haifa i Champions League, der han også scoret et mål.

I tillegg har Abiodun spilt på Julius Berger i hjemlandet Nigeria, og Al-Wahda i De forente arabiske emirater.

POPULÆR: Med sin teknikk og hurtighet ble Oluwasegun Abiodun populær blant HamKam og Skeids tilhengere. Her danser han etter scoringen til jubel fra tilskuerne under eliteseriekampen Hamkam - Fredrikstad som endte uavgjort  2-2. Foto Lise Åserud / Scanpix
POPULÆR: Med sin teknikk og hurtighet ble Oluwasegun Abiodun populær blant HamKam og Skeids tilhengere. Her danser han etter scoringen til jubel fra tilskuerne under eliteseriekampen Hamkam - Fredrikstad som endte uavgjort 2-2. Foto Lise Åserud / Scanpix Vis mer