Du leser nå Dagbladet Pluss

Endelig flertall på Stortinget:

Olvar (4) måtte bo på sykehjem mot mammas vilje. Det skal barn nå slippe

Så sant det er forsvarlig, skal kommunene legge til rette for at også svært pleietrengende barn skal få bo hjemme hos familiene sine.

MÅTTE BO PÅ SYKEHJEM: Olvars familie er glad for at Stortinget har besluttet at barn ikke lenger skal bli plassert på sykehjem mot familienes ønske. Foto: Privat
MÅTTE BO PÅ SYKEHJEM: Olvars familie er glad for at Stortinget har besluttet at barn ikke lenger skal bli plassert på sykehjem mot familienes ønske. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi tenker først og fremst at dette er veldig viktig, og et skritt i riktig retning. Vi tenker at det er på høy tid at det settes fokus på hvordan denne gruppen møtes av det som skal være et hjelpeapparat, sier Eirill Ørjedal, fra Hattfjelldal i Nordland.

Hun er mor til fire år gamle Olvar. Olvar ble født fire måneder for tidlig og er sterkt pleietrengende.

Problemer med lunger og pust gjør at han må overvåkes kontinuerlig, også når han sover. Familien ønsket en brukerstyrt personlig assistent, slik at de kunne ha gutten sin hjemme.

I mange måneder måtte fireåringen i stedet bli boende på sykehjem. Først da NRK tok kontakt om saken, kom en ordning på plass.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.