Olympisk rekord

Du skal ha god TV-kondis for å få med deg alle NRKs TV-sendinger fra OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra perioden 13. til 29. august blir det olympiske øvelser morgen, middag og kveld på NRK. Kanalen har ryddet sendeskjemaet for å få plass til i overkant av 300 timers sportssendinger.

-  NRK 1 vil være hovedkanalen og morgensendingene kommer til å gå fram til klokka seks på ettermiddagen.

Det vil bli OL-studio klokka halv åtte i den første perioden av lekene, men når friidretten tar til med sine finaler, vil de ta mye plass i kveldssendingene, sier redaksjonssjef i NRK-sporten, Øyvind Lund, til Kampanje.

Studio på Marienlyst

Studioverter under sendingene vil bli Pål Gordon Nilsen og Dag Erik Pedersen. De vil imidlertid ikke reise til Aten, men sender fra studio i Oslo. NRK sender likevel mer enn 30 medarbeidere til Hellas for å dekke lekene derfra.

Nordmenn førsteprioritet

NRKs hovedfokus vil være på de norske utøverne.

-  Førsteprioritet er å få vist fram de norske deltakerne og selv om vi ikke sender nedover en så stor tropp, er det en bra tropp. Høydepunkter tror jeg blir de norske prestasjonene innen roing, sykkel og seiling, sier Lund.

MANGE TV-TIMER: Teknisk persjonell gjør klar kontrollrommet i det internasjonale fjernsynssenteret i Aten, som skal ta seg av tv-folkene under OL. I går ble det klart at NRK kommer til å sette rekord i sendetimer fra mesterskapet.