- Om 15-20 år så skyter man inn en sånn i nyfødte barn

I dag er det først og fremst en gimmick, men dersom man skal tro transhumanistene og «cyborgene» blant oss så vil menneskeheten snart få helt nye funksjoner.

FREMTIDEN?: Eirik Norman Hansen har operert inn en databrikke i hånda. Han mener at i fremtiden kan vi se en verden hvor chipping blir like vanlig som å klippe navlestrengen. Video: Nicolai Delebekk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Foreløpig så er dette en ting som er morsom å ha for å vise at det går an. Men neste generasjon sånne chipper kan måle blodtrykket. Jeg tror ikke man skal være naiv å tenke at det ikke er helt om 10-15 år så er det helt vanlig å tro at da klipper man av navlestrengen og skyter inn en chip som sitter der.

Den siste tida har en rekke arbeidstakerorganisasjoner gått ut og advart om noe som kan høres ut som «science fiction» - selskaper som implanterer bitte små chiper i ansatte.

- Vi ser med bekymring på i det hele tatt ideen om dette, sa LO-topp Roger Haga Heimli til Dagbladet i november.

- Dette er helt klart ubehagelig lesning, sa en talsmann for britenes største arbeidsgiverorganisasjon Confederation of British Industry (CBI) til The Guardian.

Arbeidstakerorganisasjonen Trades Union Congress (TUC) frykter at ansatte kan bli presset til å operere inn en chip.

- «Mikrochipping» vil kunne gi sjefer enda større makt og kontroll over ansatte. Det er åpenbare risikoer, og arbeidsgivere må ikke bare feie dem til side, sa TUCs generalsekretær Frances O'Grady til samme avis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer