Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Om å si ifra

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sivilombudsmannen har i en høringsuttalelse om den nye arbeidsmiljøloven advart mot formuleringene som skal beskytte de såkalte «whistleblowers», varslerne. Han frykter at den formuleringen som departementet har landet på, heller begrenser ansattes ytringsfrihet enn å beskytte den når teksten forlanger at varslingen skal være «forsvarlig». Det er vi enig med sivilombudsmannen i.

I norsk sammenheng er det åpenbart vanskelig å forstå at det ikke er ytringer som trenger beskyttelse, men innskrenking i ytringsfriheten som trenger begrunnelse. Ytringsfrihet er en rettighet vi alle har, i henhold til Grunnloven og Menneskerettighetene. Innskrenking i den må begrunnes. Når en arbeidstaker ytrer seg om ting hun finner uheldig der hun arbeider, skal det ikke være den ansatte som må vise at ytringen er «forsvarlig». Vi bør få en lov som setter forbud mot at arbeidsgiver etterforsker mot varslere, slik de har i Sverige. Det er ytringsfrihet i praksis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling