Stortingsvalget:

Om Ap-angrepene:
- Uakseptabelt

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) reagerer sterkt på at Ap og AUF har blitt utsatt for flere trussel- og voldshendelser under valgkampen.

UAKSEPTABELT: Justis- og beredskapsminister Monica Mæland reagerer på at Ap og AUF har vært utsatt for flere voldshendelser den siste tiden. Hun understreker viktigheten av at politiet følger opp hendelser som dette. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UAKSEPTABELT: Justis- og beredskapsminister Monica Mæland reagerer på at Ap og AUF har vært utsatt for flere voldshendelser den siste tiden. Hun understreker viktigheten av at politiet følger opp hendelser som dette. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De volds- og trusselhendelsene vi har sett i det siste mot Ap og AUF er uakseptable, og det er viktig for meg å si at vi står sammen med Ap mot vold og hets, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) til Dagbladet.

De siste dagene har Ap og AUF vært utsatt for flere volds- og trusselhendelser mot partimedlemmer i valgkampsammenheng.

Etter nok en hendelse lørdag, gikk partisekretær Kjersti Stenseng ut i Dagbladet hvor hun blant annet ba politiet om å komme på banen.

Også justisministeren sier hun er bekymret for hendelsene Ap har opplevd de siste dagene.

- Viktig at politiet følger opp

- Vi skal ikke ha et samfunn der politikere kvier seg for å delta i debatt fordi de frykter hets og trusler, og det er viktig at politiet følger opp slike hendelser, sier Mæland.

- Det skal være trygt å si sin mening høyt. Det er lov å være uenig, men man skal møte sine meningsmotstandere med respekt – både på Internett og når man møtes ansikt til ansikt, legger justisministeren til.

Også Stortingskandidat for SV, Marian Hussain, reagerer kraftig på volds- og trusselhendelsene mot Ap den siste tida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer