BLE SKUTT HER: Svensk politi tror de tre unge personene som i går ble funnet drept ved Uddevalla sykehus, ble skutt og drept på stedet. Foto: Robin Aron/GT
BLE SKUTT HER: Svensk politi tror de tre unge personene som i går ble funnet drept ved Uddevalla sykehus, ble skutt og drept på stedet. Foto: Robin Aron/GTVis mer

- Om de er gjerningsmennene, vet vi ikke ennå

Svensk politi «holder alle muligheter oppe» etter trippeldrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Sverige er det iverksatt full drapsetterforskning etter at tre unge personer i går morges ble funnet drept like ved Uddevalla sykehus.

En kvinne på 18 år er blant de tre personene. De to andre er menn på 21 og 22 år, ifølge svenske medier.

Politiets pressetalsmann i Sverige, Christer Fuxborg bekrefter overfor Dagbladet at de alle tre ble skutt.

- Alt tyder på at funnsted er åsted. Vi mener de ble skutt der, og teknikere har samlet flere spor på stedet, sier Fuxborg til Dagbladet.

Forsvant på moped I løpet av drapsetterforskningens første døgn har politiet allerede mottatt mange interessante tips, ifølge pressetalsmannen.

- Det er bra at folk som kan ha sett eller hørt noe tar kontakt. Særlig interessant er en iakttakelse fra vitner om at to personer forsvant fra stedet på moped. Dette skal ha skjedd i 01.20 til 02.00-tida natt til lørdag, som er omtrent da vi mener dette grusomme skjedde, sier Fuxborg.

Ingen personer er foreløpig pågrepet for drapene.

- Har politiet noen mistenkte i saken?

- Ikke foreløpig, men de som forsvant på moped er vi interessert i å få mer informasjon om. Om de er gjerningsmennene vet vi ikke ennå.

Rulleblad Ifølge svenske Expressen er en av de drepte, den 21 år gamle mannen, tidligere dømt for blant annet mishandling, narkotikakriminalitet, brudd på våpenloven og trusler mot offentlig tjenestemann.

Dette ønsker ikke Fuxborg å kommentere. Han vil heller ikke si noe om hva politiet vet om bakgrunnen til de andre drepte, eller relasjonen mellom dem.

- Bilen tas inn Fuxborg er også tilbakeholden med opplysninger om hva de vet om eieren av bilen en av de drepte ble funnet i.

En mann som så ofrene fra vinduet sitt har fortalt svenske medier at ett av ofrene lå i baksetet i denne bilen. Dette vil verken Fuxborg bekrefte eller avkrefte at stemmer.

SIKRET SPOR: Teknikere har samlet flere spor på stedet, sier politiets pressetalsmann Christer Fuxborg til Dagbladet.
Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo / NTB scanpix
SIKRET SPOR: Teknikere har samlet flere spor på stedet, sier politiets pressetalsmann Christer Fuxborg til Dagbladet. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo / NTB scanpix Vis mer

- Bilen tas nå inn til en teknisk undersøkelse, sier han i stedet.

- Vet dere noe om et eventuelt motiv?

- Foreløpig ikke. Vi holder alle muligheter oppe og jobber opp mot ulike scenarier. På nåværende tidspunkt utelukker vi ingenting, sier han.

- Var kjærester Ifølge svenske GT var to av de drepte et par.

Politiet satte opp sperringer og undersøkte åstedet lørdag formiddag. Først klokka 15 ble ofrene kjørt bort.

Før dette hadde flere venner og slektninger av de døde forsøkt å bryte politiets sperringer og ta seg inn til de døde. Politiet måtte bruke hunder og batonger for å stanse dem.

 INGEN PÅGREPET:  Ingen er pågrepet i saken, og politiet har heller ingen mistenkte. De er imidlertid interessert i å komme i kontakt med to personer som forsvant fra stedet natt til lørdag, på moped. Foto: Robin Aron/GT
INGEN PÅGREPET: Ingen er pågrepet i saken, og politiet har heller ingen mistenkte. De er imidlertid interessert i å komme i kontakt med to personer som forsvant fra stedet natt til lørdag, på moped. Foto: Robin Aron/GT Vis mer