- Om de ikke evakueres i natt, vil situasjonen være mer dramatisk i morgen

Hundrevis i Madaya trenger akutt hjelp.

I MADAYA: Hjelpearbeidere ankom Madaya i går ettermiddag. Så langt har 28 personer omkommet av matmangel. Foto: ICRC via AP
I MADAYA: Hjelpearbeidere ankom Madaya i går ettermiddag. Så langt har 28 personer omkommet av matmangel. Foto: ICRC via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

400 mennesker må så raskt som mulig evakueres fra den beleirede syriske byen Madaya for å få medisinsk behandling, sier FN-utsendinger i landet.

Onsdag kom en kolonne med 330 tonn mat og medisinsk utstyr fram til Madaya. Befolkningen i den beleirede byen har ikke fått hjelp siden oktober, og siden 1. desember har 28 mennesker sultet i hjel på grunn av matmangel, ifølge Leger Uten Grenser.

FN-utsendinger i Syria sier at FN har bedt landets regjering om tillatelse til å fly 400 mennesker ut av byen så snart som mulig.

- De trenger akutt medisinsk evakuering i natt, og det bes om tillatelse fra Syrias regjering til å hente disse menneskene ut, sier New Zealands FN-ambassadør Gerard van Bohemen til nyhetsbyrået AFP.

FNs sikkerhetsråd har drevet møtevirksomhet bak lukkede dører for å diskutere situasjonen i de beleirede syriske områdene. Der uttalte nødhjelpssjef Stephen O'Brien at de 400 syrerne er i en svært kritisk situasjon, ifølge Spanias FN-utsending Roman Oyarzun.

- Om de ikke evakueres i natt, vil situasjonen være mer dramatisk i morgen, sier Oyarzun.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer