- Om det er et drap eller ikke, det vet man ingenting om

I dag skal forsvareren til den tiltalte 38-åringen slippe til med spørsmål til klienten.

Den tredje dagen av rettsoppgjøret etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant vil forsvareren til den tiltalte 38-åringen slippe til med spørsmål til klienten.  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Den tredje dagen av rettsoppgjøret etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant vil forsvareren til den tiltalte 38-åringen slippe til med spørsmål til klienten. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tredje dagen av rettsoppgjøret etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant vil forsvareren til den tiltalte 38-åringen slippe til med spørsmål til klienten.

Advokat John Christian Elden har helt siden rettssaken startet mandag avvist påtalemyndighetens tiltale mot klienten om drap og bortføring. Han sier det ikke er noe i politiets etterforskning som beviser at et drap er skjedd og at det er den tiltalte 38-åringen som står bak. Noe forsinket vil Elden først onsdag få anledning til å stille spørsmål til sin klient.

Overfor dommer Ingmar Nestor Nilsen har han antydet at han vil bruke mellom en og to timer på spørsmålene til 38-åringen som også benekter at han er utilregnelig.

Etter at retten ble hevet tirsdag sa Elden at det ikke var noe i den lange kjeden av indisier mot klienten som skulle tilsi at han var skyldig i drap, men sa 38-åringen kunne ha vært med på å rydde et åsted.

- Det påtalemyndigheten har lagt fram er et bevisbilde om noe som gir indikasjoner på at han har vært med på å rydde opp på et åsted, men om det er et drap eller ikke, det vet man foreløpig ingenting om, svarte forsvarer John Christian Elden.

Etter at forsvareren er ferdig med sin utspørring er den tiltalte ferdig med sin rettslige forklaring. Etter det fortsetter rettsdagen med at to polititjenestemenn går gjennom de tekniske funnene i saken.

(NTB)