Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Om det er noen der inne, er det ingen ting vi kan gjøre for dem

Hovedraset dekker Hanekleivtunnelen fra topp til bunn. Det raser fremdeles i tunnelen sør for Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SISTE: Politiet avbryter forsøk på å gå inn i tunnelen av frykt for ras. Nye forsøk blir gjort i morgen når geologer er på plass. De vet enda ikke om det er ofre i Hanekleivtunnelen.

- Vi kommer til å holde sperringene, venter til vi vet at det er trygt å gå inn. Det får vi vite i morgen, operasjonsleder Knut Larsen i Søndre Buskerud Politidistrikt til Dagbladet.no.

- Hva med eventuelle overlevende etter raset der inne?

- Det finnes ikke. Ligger det noen der så er de døde, det er vurderingen politiet har gjort, sier Larsen.

Enorme mengder stein og masse fyller deler av tunnelen.

Raste i ellevetiden

Hovedraset inne i Hanekleivtunnelen er omlag 25 meter langt og dekker hele bredden av tunnelen og nesten hele høyden. Ingen vet om det er ofre i ulykken.

Dette raset skjedde omtrent midt inne i den 1756 meter lange tunnelens sørgående løp. Politiet i Søndre Buskerud politidistrikt fikk meldinger om raset klokken 22.55, og vitneobservasjoner kunne tyde på at det var biler inne i tunnelen, da raset gikk.

KAN VÆRE BILER INNE I TUNNELEN: Operasjonsleder Knut Larsen ved Søndre Buskerud politidistrikt forteller vitner har sett biler kjøre inn i tunnelen rett før raset gikk. Disse bilene er ikke blitt observert kjørende ut av Hanekleiv-tunnelen. Foto: Tor Keiser/Dagbladet
KAN VÆRE BILER INNE I TUNNELEN: Operasjonsleder Knut Larsen ved Søndre Buskerud politidistrikt forteller vitner har sett biler kjøre inn i tunnelen rett før raset gikk. Disse bilene er ikke blitt observert kjørende ut av Hanekleiv-tunnelen. Foto: Tor Keiser/Dagbladet Vis mer


- Det ble mørkt 
Vitner forteller til Dagbladet.no om hva som skjedde da raset gikk.

- Vi var godt over halvvveis inne i tunnelen da vi kjente en endring i lufttrykket. Det ble helt mørkt foran oss, og da vi kom nærmere så vi at hele tunnelen var blokkert av fjell, sier øyevitne Trygve Danielsen.

- Det var flere biler foran oss da vi kjørte inn, men etter at det ble mørkt så jeg bare en. Jeg håper at de andre kom seg gjennom før det raste, sier Danielsen.

Politiet er ikke optimister.

- Det er dessverre ingen ting vi kan gjøre for de hvis noen ble tatt av dette raset. Og det raser fremdeles inne i tunnelen, sier Knut Larsen i Søndre Buskerud Politidistrikt til Dagbladet.no.

Situasjonen regnes som så farlig at ingen redningsarbeidere kan gå inn i tunnelen på lang tid.

- Vi vurderer å sende inn søkshunder. Det er det eneste vi kan gjøre nå, sier Larsen.

- Men foreløpig har vi ikke noe informasjon som tilsier at noen er skadet eller sperret inne i tunnelen, understreker han.

image: - Om det er noen der inne, er det ingen ting vi kan gjøre for dem

Flere ras

Politiet tør foreløpig ikke å utelukke at noen er tatt av raset, som gikk i Hanekleivtunnelen rett før klokken 23 mandag kveld.

Operasjonsleder Knut Larsen sier til Dagbladet.no at vitner forteller at de hadde sett biler kjøre inn i tunnelen rett før raset, og at disse bilene ikke ble observert kjørende ut av tunnelen.

- Vi kan ikke utelukke at det ligger noen under rasmassene, opplyste politiet til Dagbladet.no rett etter midnatt.

- Politiet har ikke ville gått inn på stedet. Det raser fremdeles leire, stein og betong, sa operasjonslederen en drøy time etter at politiet hadde blitt varslet om raset.

Personell fra både politi, ambulanse og brannvesen kom raskt på plass ved tunnelen, som ligger sør for Drammen.

E18 i området ble sperret av i begge retninger ved ulykkesstedet, og trafikken omdirigert via gamle E18. Politiet opplyser at redningsarbeidet vil ta tid.

- Dette arbeidet vil nødvendigvis ta tid. Vi vil ikke sende noen inn før vi har avklart om det kommer flere ras, sier Larsen.

Vil sende inn geologer 

Informasjonsrådgiver Kjell Bjørn Vinje i Vegvesenet sier til Dagbladet.no at raseksperter om kort tid vil kunne ta seg inn i tunnelen.

- Å sende inn geologer er vanlig prosedyre. Det bør gå kjapt, sier Vinje.

Hanekleivtunnelen er bare ti år gammel.

Dagbladet. no kommer tilbake med mer.

RASER FREMDELES: Da Dagbladet.no var i kontakt med politiet rett etter midnatt raste det fremdeles fra taket i tunnelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!