«Om du forspiser deg, hjelper det lite at det siste du satte til livs var en fruktkurv»

Jonas anklager Erna og Siv for uansvarlig og urovekkende oljepengebruk.

UROVEKKENDE: - Det er urovekkende at regjeringen ved enhver korsvei går til pensjonsfondet og tar ut mer oljepenger for å saldere budsjettene sine, heter det i Aps alternative statsbudsjett som Ap-leder Jonas Gahr Støre la fram i dag tidlig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UROVEKKENDE: - Det er urovekkende at regjeringen ved enhver korsvei går til pensjonsfondet og tar ut mer oljepenger for å saldere budsjettene sine, heter det i Aps alternative statsbudsjett som Ap-leder Jonas Gahr Støre la fram i dag tidlig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeiderpartiet nuller ut de blåblå skattekuttene, men gjør ikke noe med arveavgiften som regjeringen har fjernet. Aps skattenivå ligger dermed på 2013-nivå.

Gjeninnfører frukt og grønt De pengene regjeringen bruker på skattelettelser, bruker Ap blant annet på klimatiltak, økte kommunebudsjetter og frukt og grønt i skolen. I innledningen til sitt alternative statsbudsjett bruker Arbeiderpartiet sterke ord om Høyre/Frp-regjeringens budsjett. Ap mener budsjettet er usosialt og skaper større forskjeller. Ap partiet angriper regjeringen særlig for bruken av oljepenger.

Urovekkende «Statsbudsjettene for 2014 og 2015 er de mest ekspansive i nyere tid, med unntak av helt spesielt vanskelige år for norsk økonomi. Økt press i økonomien kan medføre høyere kostnadsnivå relativt til våre handelspartnere, noe som igjen kan slå negativt ut for norske eksportbedrifter, sysselsettingen og dermed store deler av norsk økonomi.

Arbeiderpartiet mener det er urovekkende at regjeringen ved hver korsvei går til pensjonsfondet og tar ut mer oljepenger for å saldere budsjettene sine. I tilleggsproposisjonen for 2014 hentet regjeringen ut 3,9 milliarder ekstra for å finansiere skattekutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer