Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Om du forspiser deg, hjelper det lite at det siste du satte til livs var en fruktkurv»

Jonas anklager Erna og Siv for uansvarlig og urovekkende oljepengebruk.

UROVEKKENDE: - Det er urovekkende at regjeringen ved enhver korsvei går til pensjonsfondet og tar ut mer oljepenger for å saldere budsjettene sine, heter det i Aps alternative statsbudsjett som Ap-leder Jonas Gahr Støre la fram i dag tidlig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UROVEKKENDE: - Det er urovekkende at regjeringen ved enhver korsvei går til pensjonsfondet og tar ut mer oljepenger for å saldere budsjettene sine, heter det i Aps alternative statsbudsjett som Ap-leder Jonas Gahr Støre la fram i dag tidlig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderpartiet nuller ut de blåblå skattekuttene, men gjør ikke noe med arveavgiften som regjeringen har fjernet. Aps skattenivå ligger dermed på 2013-nivå.

Gjeninnfører frukt og grønt De pengene regjeringen bruker på skattelettelser, bruker Ap blant annet på klimatiltak, økte kommunebudsjetter og frukt og grønt i skolen.
 
I innledningen til sitt alternative statsbudsjett bruker Arbeiderpartiet sterke ord om Høyre/Frp-regjeringens budsjett. Ap mener budsjettet er usosialt og skaper større forskjeller. Ap partiet angriper regjeringen særlig for bruken av oljepenger.

Urovekkende «Statsbudsjettene for 2014 og 2015 er de mest ekspansive i nyere tid, med unntak av helt spesielt vanskelige år for norsk økonomi. Økt press i økonomien kan medføre høyere kostnadsnivå relativt til våre handelspartnere, noe som igjen kan slå negativt ut for norske eksportbedrifter, sysselsettingen og dermed store deler av norsk økonomi.

Arbeiderpartiet mener det er urovekkende at regjeringen ved hver korsvei går til pensjonsfondet og tar ut mer oljepenger for å saldere budsjettene sine. I tilleggsproposisjonen for 2014 hentet regjeringen ut 3,9 milliarder ekstra for å finansiere skattekutt.

En måned senere innførte regjeringen en tredje budsjettbehandling der den hentet 900 millioner kroner i nysalderingen av statsbudsjettet for 2013 og brukte drøyt halvparten på å sanere bompengegjeld. I revidert nasjonalbudsjett i mai ble ytterligere 1,9 milliarder kroner plusset på.

- Evner ikke å prioritere I budsjettforslaget for 2015 økes oljepengebruken med 17,3 milliarder kroner. Det avtegner seg et bilde av en regjering som ikke evner å prioritere, men ved hver anledning tyr til den enkle løsningen med å hente mer oljepenger. regjeringen har på rekordtid sørget for å gjøre Norge mer oljeavhengig enn noen gang. Dette står i skarp kontrast til hva regjeringspartiet Høyre mente i 2013», skriver Ap.

For Arbeiderpartiet er det å sikre arbeid til alle en hovedprioritet. Dette forutsetter en ansvarlig økonomisk politikk, der oljepengebruken er tilpasset situasjonen i norsk økonomi. Arbeiderpartiet ser med bekymring på regjeringens høye og
stadig økende oljepengebruk», heter det.

- Siv lar staten ese ut Ap har også merket seg at offentlig konsum vokser mer enn veksten i fastlandsøkonomien.
«Høyre og Fremskrittspartiet brukte store deler av opposisjonstilværelsen til å anklage regjeringen Stoltenberg II for å la staten ese ut. I virkelighetens verden er det altså slik at det må en Høyre/Frp-regjering til for å bryte de samme partienes eget prinsipp om at det offentliges pengebruk ikke skal vokse mer enn økonomien. Arbeiderpartiet ser med bekymring på Høyres glideflukt mot Fremskrittspartiets uansvarlige pengebruk», heter det i Aps alternative budsjett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling