- Om få dager snakker han igjen

Bin Laden planlegger ny video til 11. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Osama bin Laden planlegger å henvende seg til det amerikanske folk i forbindelse med årsdagen for terrorangrepene 11. september 2001.

Det opplyser den amerikanskbaserte etterretningsgruppen SITE, som overvåker ekstremistiske nettsteder og publikasjoner. 

På et internettforum brukt av al Qaida står det at det nye videoopptaket vil bli offentliggjort snart. De viser et stillbilde de hevder er fra den nye videoen. Bildet er gjort tilgjengelig av SITE, som ifølge AP melder at videoen er ventet innen 72 timer.

Dersom dette stemmer vil det være første video fra al Qaida-lederen på flere år. CNN sendte i juli i år en video av bin Laden, men de mente selv at videoen kunne være sammensatt av gamle klipp, og det er en video fra 2004 som regnes som den siste autentiske. Ifølge Reuters ble denne videouttalelsen publisert i forbindelse med det amerikanske presidentvalget i november 2004.

Bin Laden er øverst på amerikanerenes liste over de mest ettersøkte terroristene i verden. De har lett etter al Qaida-lederen siden de invaderte Afghanistan etter angrepene 11. september 2001.

Både bin Laden og nestlederen av al Qaida, Ayman al-Zawahri,  antas å oppholde seg i grenselandet mellom Afghanistan og Pakistan.

NY VIDEO: Dette bildet skal være fra videoen som er ventet publisert om få dager. Foto: AFP/SITE Intelligence Group/SCANPIX
NY VIDEO: Dette bildet skal være fra videoen som er ventet publisert om få dager. Foto: AFP/SITE Intelligence Group/SCANPIX Vis mer