- Om fem minutter vil du føle dødens terror

Islamistisk gruppe har tatt på seg ansvaret for blodbadet i Ahmadabad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 45 mennesker ble drept og 161 såret da seksten bomber eksploderte i Ahmadabad i den indiske delstaten Gujarat i går kveld. Bombene var plantet nær markedet og et sykehus for å gjøre størst mulig skade.


Fem minutter før de første bombene smalt, sendte gruppen «Indias hellige krigere» en epost til mer enn tjue indiske og internasjonale nyhetsstasjoner, melder nyhetsbyrået AP.

- I Allahs navn, Indias hellige krigere slår til igjen! Gjør det du kan, om fem minutter vil du føle dødens terror, heter det i eposten.


Eposten er skrevet på engelsk og sendt fra en Yahoo-konto. I emnefeltet står det «Vent fem minutter på Gujarats hevn», en klar referanse til opptøyene i Ahmadabad og delstaten Gujarat i 2002, da mellom 1000 og 2500 mennesker mistet livet. Flertallet som ble drept var muslimer.

- Vi undersøker saken, men vi har ikke klart å spore opp eposten ennå, opplyser politimester i Ahmadabad A.N. Roy.

Det er uklart om gruppen også har tatt på seg ansvaret for torsdagens eksplosjoner i Bangalore i det sydlige India, da to mennesker mistet livet.

Har slått til tidligere

Politiinspektør O.P. Mathur opplyser at 30 personer blitt arrestert i forbindelse med lørdagens angrep, men det er lite sannsynlig at de har noe med gruppen «Indias hellige krigere» å gjøre.

TENNER LYS FOR DE DØDE: Indias hellige krigere har tatt på seg ansvaret for de seksten bombene. Foto: RAJ PATIDAR/REUTERS/SCANPIX
TENNER LYS FOR DE DØDE: Indias hellige krigere har tatt på seg ansvaret for de seksten bombene. Foto: RAJ PATIDAR/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Gruppen var ukjent helt fram til mai i år, da den tok på seg ansvaret for en rekke bomber i Jaipur i den vestlige delstaten Rajastan. Den gangen mistet 61 mennesker livet.

Det hersket imidlertid usikkerhet om gruppen virkelig eksisterte, ettersom det ikke er vanlig for terroristgrupper i India å ta på seg ansvaret for vellykkede aksjoner.

- Vil skape splid mellom trosretningene

Ifølge the Telegraph, tror både den indiske og vestlige etterretningstjenester at «Indias hellige krigere» kun er et nytt navn på gamle islamistiske grupper i Pakistan og Bangladesh. Disse har flere ganger tidligere stått bak angrep mot indiske byer.

- Antinasjonale elementer har prøvd å skape panikk i landet vårt. Målet var å skape et nytt blodbad mellom hinduer og muslimer i Ahmadabad, sier innenriksminister Shivraj Patil.

Siden oktober 2005 har det vært elleve store terroristangrep i India. Minst 550 mennesker har mistet livet. Ingen av bakmennene har hittil blitt tatt.