Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Om homofile og muslimer

- Hvem er det egentlig som er avvikere her?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Basim Ghozlan presenterer velkjent religiøs svada når han mener homofili er et problem fordi det er et avvik. Som troende muslim i et land der normalen er sekulær kristen vet Ghozlan i imidlertid mer om livet som avviker enn de fleste andre. Når han velger å stå som talsmann for sin egen gruppe av avvikere og arbeider for å rekruttere til den, er det mildt sagt merkelig at han fremstiller alle andre avvikere som ulykkelig lidende, og alle andre avvik som Guds prøvelser.

De aller fleste homofile i Norge lever gode, trygge liv. Vi vil ikke bytte ut avviket vårt for alt i verden, på samme måte som Ghozlan ikke selv har valgt nærme seg normalen ved å konvertere til ikke-praktiserende kristendom. Men mange homofile muslimer lever i angst for vold, trakassering og ekskludering både fra andre muslimer og fra andre homofile. Ghozlans utsagn legger tunge stein til byrden for denne gruppen.

Ghozlan fordømmer riktignok vold mot homofile i Norge, men samtidig forsvarer han at land der flertallet er motstandere av homofili straffer homofile. I prinsippet ser han altså ingenting galt i å straffe kjærlighet med døden slik det gjøres i dagens Iran. Når den muslimske lederen Ghozlan velger å sende slike signaler er det ikke rart at homofile, og særlig homofile muslimer, utsettes for vold og trakassering fra muslimfundamentalister.

Hvis flertallsprinsippet skal følges må jødeutryddelsene kunne forsvares fordi Hitler var demokratisk valgt. Prinsippet gjør det dessuten lett å tro at han, som misjonerer for Islam og oppfordrer muslimer til å følge sharia, ønsker seg sharialovgivning også i Norge.

Og nettopp frykten for dette gjør at mange homofile, i likhet med mange andre ikke-muslimer, i stadig stigende grad frykter Islam og tar avstand fra muslimer.

Slik klarer Ghozlam å plassere muslimske homofile i en umennesklig skvis mellom homofobe muslimer og islamfobe homofile. Slik bidrar han i sterk grad til å oppfylle sin egen profeti om at homofile muslimer aldri kan bli lykkelige.

Heldigvis vet vi at mennesker som Ghozlan kan overvinnes. Moderne muslimske stemmer som den homofile imamen Mushin Hendricks viser oss at det er mulig å kombinere religion og fornuft dersom man ønsker det. Forhåpentligvis vil stadig flere muslimer dele troen på at de har fått hjerte og hjerne utdelt av sin Gud for å bruke dem, ikke som en slags grusom test på om de likevel kan oppføre seg irrasjonelt og hjerteløst. Da kan også homofile muslimer få oppleve at avvik ikke er et problem, men en berikelse for menneskeheten.

HOMOFILI ER SYND: Aksept av homofile muslimer vil lokke flere ut av skapet og ut i synden, mener forstanderen i Det Islamske Forbundet Basim Ghozlan. Foto: Scanpix
HOMOFILI ER SYND: Aksept av homofile muslimer vil lokke flere ut av skapet og ut i synden, mener forstanderen i Det Islamske Forbundet Basim Ghozlan. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media