BISTANDSADVOKATEN: Nina Braathen Hjortdal er bistandsadvokat for de fornærmede i overgrepssaken. Her sammen med politiadvokat Anne Cecilie Dessarud. Foto: Sigrid Moe/Dagbladet
BISTANDSADVOKATEN: Nina Braathen Hjortdal er bistandsadvokat for de fornærmede i overgrepssaken. Her sammen med politiadvokat Anne Cecilie Dessarud. Foto: Sigrid Moe/DagbladetVis mer

- Om jeg ikke hadde sex med ham, skulle han sende regninga til mamma

Den fornærmede forteller at han fikk kontantkort og røyk av den overgrepstiltalte lastebilsjåføren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillehammer (Dagbladet): I går begynte rettssaken mot en lastebilsjåfør som er tiltalt for å ha forgrepet seg på 20 unge gutter. 

Den tiltalte nekter straffskyld på alle punktene.

- Måtte bli godkjent Gutten som vitner i dag, anslår at han var 12-14 år da han fikk kontakt med en som sa han var en jevnaldrende gutt på et nettsted for homofile.

Han forteller at han måtte møte «Smukkas» sin trener for å bli godkjent før han kunne møte «Smukkas». Denne treneren var den tiltalte lastebilsjåføren.

Den fornærmede forteller at han oppfattet det slik at han måtte ha sex med treneren for å bli godkjent, og få møte «Smukkas».

- Hvorfor endte det med at dere hadde sex flere ganger? spør politiadvokat Anne Cecilie Dessarud.

- Slik jeg husker det var det fordi jeg fikk røyk og kontantkort, sier den fornærmede gutten.

- Regninga til mamma Han forteller at den tiltalte skulle sende regninga for røyken og kontantkortet til den fornærmedes mor om han ikke var med på det.

Den fornærmede sier at han da oppfattet «Smukkas» som en jevnaldrende gutt. Han fikk også nakenbilder av ham, men fikk aldri møtt ham eller snakket med ham.

Aktoratet leser opp chat-logger med samtaler mellom «Smukkas» og den fornærmede, der oppfordrer «Smukkas» den fornærmede til å ha sex med den tiltalte.

- Jeg skjønte ikke hvorfor «Smukkas» var så ivrig på at jeg skulle møte den tiltalte hele tiden, sier den fornærmede.

Chatloggene ble funnet på den tiltaltes PC, det ble også nakenbilder av den fornærmede.

- Ble redd Den fornærmede anslår at han var 14 år første gang han møtte den tiltalte og hadde sex med ham.

Han forteller at den tiltalte har utøvd vold mot ham en gang. Den fornærmede forteller at det skjedde da han sa til tiltalte at han ikke ville møte ham mer.

- Jeg ble redd, sier den fornærmede.

Senere i dag vil den tiltalte forklare seg om forholdet til den fornærmede. I går nektet han for at han har gjort noe ulovlig.

Trusler I går vitnet to andre av de tyve fornærmede i saken. De to guttene møtte den tiltalte gjennom nettstedet Gaysir, der den tiltalte sa at han hadde fått instrukser om å sjekke om de to var de de utga seg for å være.

Begge de fornærmede fortalte at de ble truet med fengselsstraff om ikke den tiltalte hjelp dem, og de da hadde sex med ham som motytelse.

Den tiltalte innrømmet at han hadde sex med de to guttene, den ene av dem skal ha vært 15 år da de først traff hverandre. Den tiltalte fortalte at sexen var frivillig, og initiert av den tiltalte.