Om Ryanairs PR-oppvisning i Norge: - Gjør mange slike «stunt» som gir oppmerksomhet

Grunnen til at selskapet ikke trenger å bruke mye penger på markedsføring.

KUTTER I NORGE:  Komersiell direktør i Ryanair, David O'Brien, fløy onsdag til Norge for å informere om at Ryanair kutter 50 prosent av aktiviteten sin i Norge. De flytter Rygge-ruter til Torp og setter opp nye ruter på Gardermoen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KUTTER I NORGE: Komersiell direktør i Ryanair, David O'Brien, fløy onsdag til Norge for å informere om at Ryanair kutter 50 prosent av aktiviteten sin i Norge. De flytter Rygge-ruter til Torp og setter opp nye ruter på Gardermoen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det at O'Brien skyter litt fra hofta her og der, og kommer med flåsete uttalelser, gir mye presse. Ryanair bruker ikke mye penger på markedsføring i forhold til tradisjonelle flyselskap, sier økonomiprofessor Frode Steen ved Norges Handelshøgskole (NHH).

Ryanair holdt onsdag en pressekonferanse om at de legger ned basen på Rygge. Der påsto selskapet at de vil starte opp på Rygge igjen, selv etter at flyplassen har blitt stengt, dersom regjeringa snur på flyseteavgifta.

Ryanairs kommersielle direktør, David O'Brien, påsto også at det ikke finnes eksperter på luftfart i Norge, men Dagbladet ringte to av dem.

- De markedsfører seg primært gjennom mediene og det at de er billigst. Og skal du få mange presseoppslag må du komme med ting som ikke er helt A4 og som gir oppmerksomhet, sier han til Dagbladet.

Sier de vil snu Budskapet på onsdagens pressekonferanse var følgende: Hvis regjeringa snur og fjerner flyseteavgifta, kommer Ryanair tilbake til Rygge. Selv om det er i 2017, etter at Rygge er stengt, ifølge O'Brien.

- Hvis avgiften skrotes, hvis vi får et signal denne uka om at den skrotes, så vil vi ikke stenge basen, eller vi vil åpne den igjen, avhengig av når denne beslutninga blir tatt. Vi vil åpne den igjen, sa O'Brien på pressekonferansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer