Oslo-skolen:

Om sjokkavgangen: - Forstår hvorfor

En tikkende bombe lå på pulten til Inga Marte Thorkildsen da hun overraskende trakk seg som skolebyråd, ifølge opposisjonen. De mener SV-toppen feilinformerte bystyret i saken om en voldsutsatt lærer, og at detaljene snart ville komme ut. Thorkildsen avviser påstandene.

GIKK AV: Inga Marte Thorkildsen (SV) har gitt seg som skolebyråd. Avgangen knyttes av opposisjonen opp mot saken til en voldsutsatt lærer. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
GIKK AV: Inga Marte Thorkildsen (SV) har gitt seg som skolebyråd. Avgangen knyttes av opposisjonen opp mot saken til en voldsutsatt lærer. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nå skjønner jeg mer om hvorfor byråd Inga Marte Thorkildsen valgte å trekke seg, sier Høyres Mehmet Kaan Inan til Dagbladet.

Det slo ned som ei bombe da SV-topp Inga Marte Thorkildsen trakk seg som skolebyråd i Oslo denne uka. Årsaken til avgangen er ukjent.

Dagbladet kan nå kaste lys over omstendigheter som fant sted kort tid opp mot Thorkildsens avgang. Oslo Høyre mener disse var utslagsgivende for at Thorkildsen overrasket alle og gikk av.

Selv benekter den tidligere byråden, og hennes etterfølger, noen sammenheng.

En voldsutsatt lærer

Kort tid før hun gikk av fikk Thorkildsen skriftlig spørsmål fra bystyret rundt Clemens Saers-saken.

Læreren Clemens Saers ble stygt skadet av en elev i Oslo-skolen, og har gått til sak mot kommunen. Saers har tapt både i lagmannsretten og i tingretten. Anken hans til Høyesterett ble avvist.

I bystyret har mange likevel hatt sympati med Saers, og 13. mai 2020 tok bystyret stilling til et forslag om å betale saksomkostningene hans, samt å beklage situasjonen han sto i.

Forslaget ble nedstemt etter at Inga Marte Thorkildsen forsikret om at kommunen hadde gjort alt i sin makt for å finne en «minnelig løsning» med Saers, men at han hadde gjort dette umulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer