VERSTE ANGREPET:  Politiet undersøker markedet i byen Omagh i Nord-Irland etter det voldsomme bombeangrepet 15. august 1998. I dag forventes det at en mann stiller i retten, siktet for å ha drept de 29 personene som mistet livet i aksjonen. En av ofrene var en gravid kvinne, med tvillinger i magen. Foto: Mike Mahoney/Reuters/Scanpix
VERSTE ANGREPET: Politiet undersøker markedet i byen Omagh i Nord-Irland etter det voldsomme bombeangrepet 15. august 1998. I dag forventes det at en mann stiller i retten, siktet for å ha drept de 29 personene som mistet livet i aksjonen. En av ofrene var en gravid kvinne, med tvillinger i magen. Foto: Mike Mahoney/Reuters/ScanpixVis mer

Omagh: 43-åring siktet for 29 drap

Den irske mannen skal stille i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 43 år gammel mann fra Irland ble mandag pågrepet og siktet for å stå bak Omagh-bomba, som drepte 29 personer i Omagh i Nord-Irland for 16 år siden, i 1998, melder BBC.

Blant ofrene var en kvinne som var gravid med tvillinger. 15 av de døde var under 21 år. Mer enn 300 personer ble skadd i bobmaangrepet. Bomben som The Real IRA stod bak var det verste angrepet under konfliktårene mellom katolikkene og protestantene i Nord-Irland.

Den 43-årige mannen er nå navngitt i britisk presse, og er tidligere dømt for å betale over 1,5 millioner britiske pund til ofrenes familier i en sivil domstol. Mannen har hele tida nektet for at han har noe med angrepet å gjøre.

43-åringen er forventet å skulle stille i retten i Dungannon i dag, melder politiet ifølge SkyNews.

Han er tiltalt for 33 punkter, deriblant et bombeforsøk i Lisburn, også i 1998. Ingen har blitt dømt for Omagh-bomba i retten, men 43-åringen og tre andre menn ble dømt for å betale erstatning i den sivile domstolen.