- Omar flyktet på motorsykkel

Det var skuffelse å spore både hos amerikanerne og i den afghanske regjeringen da alle Taliban-soldatene i Baghran-området overga seg uten at mulla Omar var blant dem, slik etterretningstjenesten i Kandahar hadde hevdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge etterretningssjefen i Kandahar, Haji Gullalai, skal han ha kommet seg unna på motorsykkel.

Talsmannen for det afghanske utenriksdepartementet, Omad Samad, sa i går at det var riktig at mulla Omar hadde kommet seg unna.

Underlig

- Jeg har lest rapporter om at han flyktet på en motorsykkel.

- Det høres underlig ut, men spørsmålet er ikke om han dro med en motorsykkel eller et esel. Vi tror at all publisitet rundt at han oppholdt seg i Baghran de siste dagene, gjorde at det var utenkelig at han ville bli værende der, sa Samad.

Amerikanerne har internert Talibans Pakistan-ambassadør, og har fått utlevert en av Osama bin Ladens nærmeste medarbeidere, mannen som ledet al-Qaidas treningsleirer i Afghanistan.

Taliban-regimets ambassadør i Pakistan, mulla Abdul Salem Zaeef, ble kjent for hele verden etter at han ble regimets ansikt og stemme utad etter at amerikanerne angrep Afghanistan.

Han ble tidlig i går deportert fra Pakistan.

Avslått

Hans søknad om politisk asyl ble avslått. Mulla Zaeef er den Taliban-tjenestemannen som har høyest rang av de 307 som nå holdes i forvaring av amerikanske styrker i Afghanistan. Det er ikke kjent om han ble utlevert direkte til amerikanerne fra pakistansk politi, eller om amerikanerne tok ham etter at han hadde krysset grensa til Afghanistan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer