HVEM SKREV SETNINGEN? På en dør som førte ned til vinkjelleren var det skrevet «Omar m?a tuer» - Omar har drep meg - med den drepte Ghialaine Marchals blod. Gartneren Omar Raddad ble dømt for drapet, men siden benådet av Jacques Chirac. Nå skal etterforskningen åpnes på ny, i håp om å løse drapsgåten fra 1991. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB Scanpix
HVEM SKREV SETNINGEN? På en dør som førte ned til vinkjelleren var det skrevet «Omar m?a tuer» - Omar har drep meg - med den drepte Ghialaine Marchals blod. Gartneren Omar Raddad ble dømt for drapet, men siden benådet av Jacques Chirac. Nå skal etterforskningen åpnes på ny, i håp om å løse drapsgåten fra 1991. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB ScanpixVis mer

«Omar har drep meg» sto det skrevet med den rike kvinnens blod

Gartneren ble dømt for mord, for deretter å bli benådet. . Nå skal en av Frankrikes største drapsgåter etterforskes på ny.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

I 1991 ble den rike enken Ghislaine Marchal drept i sitt hus i Sør-Frankrike. På døren, ved siden av liket står det, skrevet med hennes eget blod, «Omar har drep meg».

- Gartneren hennes, Omar Raddad, ble dømt til 18 års fengsel for mordet, til tross for at han er uskyldig, hevder forfatteren Jean-Marie Rouart.

DNA-prøver fra en dør, en trebit, samt blod. Kan disse 24 år gamle DNA-prøvene være tilstrekkelig bevis for at den marokkanske gartneren Omar Raddad er uskyldig i mordet han beskyldes for å ha begått på begynnelsen av 1990-tallet?

- Ikke blod på sine hender

I starten av november 2015 meldte fransk politi at de skal hente fram oppbevarte DNA-prøver og starte drapsetterforskningen på nytt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn