Omar Ismail Mostefai (29) ble identifisert ut fra en fingertupp

Le Monde siterer politikilder på at han dro til Syria mellom høsten 2013 og våren 2014.

BATACLAN: Under terrorangrepene i Paris, mistet hele 89 mennesker livet inne i konserthusset Bataclan der det amerikanske bandet Eagles Of Death Metal spilte. Her døde 89 mennesker av terrorangrepet. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix
BATACLAN: Under terrorangrepene i Paris, mistet hele 89 mennesker livet inne i konserthusset Bataclan der det amerikanske bandet Eagles Of Death Metal spilte. Her døde 89 mennesker av terrorangrepet. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under terrorangrepene i Paris, mistet hele 89 mennesker livet inne i konserthuset Bataclan der det amerikanske bandet Eagles Of Death Metal spilte.

Tidligere på kvelden skal tre gjerningsmenn ha kjørt gjennom gatene i en svart Volkswagen Polo. De skal ha stoppet opp, gått ut av bilen og skutt på mennesker som satt på utekafeer og tilfeldig forbipasserende, ifølge Le Monde.

Siste stopp var Bataclan. Klokka 21.40 fredag kveld entret de konserthallen. Angriperne skal ha skutt rundt seg og tatt over 100 mennesker som gisler. Da politiet stormet stedet, detonerte angriperne selvmordsvestene de bar på kroppen.

Fingertuppen I natt ble den første av angriperne identifisert som Omar Ismail Mostefai (29).

Han ble identifisert ut fra en fingertupp som ble funnet og identifisert inne i konsertsalen Bataclan, hvor 89 mennesker ble drept under angrepet fredag. Til sammen deltok åtte personer i angrepet som rammet flere områder i Paris.

Dette er det vi vet om Mostefai, som var fransk statsborger og som tidligere bare var kjent som en småkriminell for politiet fra før.

Mostefai, født 21. november 1985, i den fattige forstaden Courcouronnes, cirka tre mil utenfor Paris sentrum.
Han har et rulleblad som viser at han tidligere er dømt for små forhold mellom 2004 og 2010 som han ikke har sonet noen dom for, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.
Fingertuppen som identifiserte ham, ble funnet inne i ruinene av konserthallen. cirka tre mil fra Paris sentrum.

- Ga ikke lyd fra seg Påtaleansvarlig i Paris, François Molins, sier at Mostefai ble ansett for å være i faresonen for å bli radikalisert i 2010, men før fredag hadde han aldri vært innblandet i en etterforskning eller mistenkt for å være del av en terrororganisasjon.

Ifølge Le Monde, har Mostefai bodd de siste åra bodd i byen Chartres i et sosialboligkompleks i bydelen La Madelaine. Dette bekrefter byens ordfører.

- Siden 2012, har han ikke flyttet på seg. Han ga ikke noe lyd fra seg. Det var ikke kjent at han hadde noen jobb, men det sjekkes opp i, sier ordfører Jean-Pierre Gorges til Le Monde.

- Dro til Syria Den franske avisa Jounal du Centre siterer anonyme kilder som sier at Mostefai forsvant i to eller tre år. Nå ser politiet på om han reiste til Syria i fjor, ifølge kilder nær etterforskningen.

Nå har den franske storavisa Le Monde kommet med ytterligere detaljer om mannens fortid.

Avisa siterer politikilder på at mannen var i Syria mellom høsten 2013 og våren 2014.

Da mannen kom tilbake fra Syria, kunne politiet ved hjelp av overvåkning slå fast at mannen var medlem av en fransk salafistgruppe. Salafisme er kjent som en svært konservativ gren av islam.

Denne gruppa skal ha blitt fulgt nøye med på av fransk etterretning, men mannen ble ansett som et helt vanlig medlem, ledet av en mindre profilert leder.

- Dette er galskap Lørdag kveld ble faren og broren hans tatt inn i politiets varetekt etter å ha meldt seg. Boligene deres blir undersøkt av politiet, skriver NTB.

- Dette er galskap. Jeg var i Paris i går og jeg så hvordan dette skjedde, sa broren til nyhetsbyrået AFP med skjelvende stemme før han ble ført bort av politiet.

Han er en av fire brødre i en søskenflokk på seks. Han sier han brøt kontakten med Mostefai for flere år siden. Han visste at broren hadde vært innblandet i småkriminalitet, men hadde aldri forestilt seg at broren kunne bli radikalisert. Han fortalte at Mostefai dro til Algerie med familien sin og «den lille jenta hans».

- Det er stund siden jeg hørte noe nytt. Jeg ringte moren min, og hun lot ikke til å vite noe, sa broren lørdag.