Omer Bhatti minnes sin drepte venninne

I dag er det to år siden Lise Joanni Johansson (18) ble drept i en leilighet på Teisen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMLIA (Dagbladet): Bhatti fra Holmlia i Oslo er mest kjent som Michael Jackson-venn og imitator. Men bestevenninna var Lise Joanni Johansson. I dag er det to år siden hun ble skutt og drept i en leilighet på Teisen av sin daværende kjæreste. 22-åringen fra Ski ble 31. mars i år dømt til tolv og et halvt år fengsel for forsettlig drap i Borgarting lagmannsrett.

I dag skal vennegjengen ha en privat markering for Lise Joanni.

-  Uerstattelig

-  Hun er den beste venninna jeg har hatt og kommer til å ha. Vi kunne snakke om alt. Hun var et unikt menneske som alltid fikk meg og alle andre på Holmlia til å le, sier Omer Bhatti (22).

I helga opptrådte han i et ungdomsshow på Holmlia i «Vær stolt»-prosjektet, som går ut på at du skal være stolt over hvor du kommer fra. Det siste han gjorde før han gikk av scenen var å bukke til mora til Lise Joanni.-  Jeg gjorde det av respekt. Lise var den råeste jenta. Hun var den siste jeg trodde skulle dø.

Han besøker ofte grava hennes.

-  Det er så rart. For når jeg drar til kirkegården for å besøke Lise, må jeg innom de andre vennene mine også, sier Bhatti.

Virkelige venner

 NOK VOLD PÅ HOLMLIA:  -  Holmlia har opplevd nok vold for en hel generasjon. Jeg elsker Holmlia og er veldig stolt over å være herfra, sier Omer Bhatti (22). Foto: HÅKON EIKESDAL
NOK VOLD PÅ HOLMLIA: - Holmlia har opplevd nok vold for en hel generasjon. Jeg elsker Holmlia og er veldig stolt over å være herfra, sier Omer Bhatti (22). Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer

Blant dem er Benjamin Hermansen som ble drept av nynazister på Holmlia i januar 2001. I tillegg har han mistet en kamerat i en tragedie.Omer har lært å sette pris på sine virkelige venner i livet.

-  De mange dødsfallene har gått veldig inn på meg. Det er nok en av årsakene til hvorfor jeg er så tilbaketrukket. Man lærer å sette pris på hverandre og man lærer hvem som er venner og hvem som er bekjente. Venner blir noe helt spesielt, sier han.

SAVNES: Lise Joanni Johanson.