Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Janne Jemtland (36) savnet i Brumunddal:

Omfattende å finne mobilspor

Om Janne Jemtlands mobil har vært i bruk natta hun forsvant, ønsker ikke politiet å svare på. Ifølge Telenor er det svært omfattende å finne data tilbake i tid uten at en mobil har vært benyttet.

MOBILSPOR: Telefonen til Janne Jemtland slo inn på denne basestasjonen på Ringsaker kulturskole i Brumunddal sentrum, natt til 29. desember klokka 05.50. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MOBILSPOR: Telefonen til Janne Jemtland slo inn på denne basestasjonen på Ringsaker kulturskole i Brumunddal sentrum, natt til 29. desember klokka 05.50. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUMUNDDAL (Dagbladet): I områdene rundt Brumunddal sentrum jobbet politiet i dag fortløpende med undersøkelser basert på nye tips i forsvinningssaken.

Tirsdag ettermiddag er saken fortsatt et mysterium for politiet, og 36 år gamle Janne Jemtland er ennå ikke funnet. En av politiets teorier er at noe har tilstøtt 36-åringen.

Blod og mobilspor

Jemtland ble sist observert 29. desember ved klokka 02 om natta. I skrivende stund har politiet tre spor i saken.

Det er funnet to blodspor etter Jemtland langs veien i sentrale deler av Brumunddal. Det er omtrent halvannen kilometer mellom de to blodsporene. I tillegg har politiet registrert Jemtlands mobil på en basestasjon i Brumunddal sentrum, klokka 05.50, 29. desember.

LETER ETTER JANNE: Politi og letemannskaper søker i store områder rundt omkring i Brumunddal etter Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LETER ETTER JANNE: Politi og letemannskaper søker i store områder rundt omkring i Brumunddal etter Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Hvorvidt dette betyr at mobilen har vært aktivt i bruk eller bare befunnet seg i området ønsker ikke politiet å svare på.

- Det vi kan si om det er at mobilen hennes er registrert i Brumunddal klokka 05.50, da var den aktiv, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet.

Politiet opplyser at de har fått inn mer enn hundre tips fra publikum i saken.

POLITIADVOKAT: André Lillehovde van der Eynden er politiadvokat i saken. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
POLITIADVOKAT: André Lillehovde van der Eynden er politiadvokat i saken. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det startet allerede med et titalls tips den første uka, og vi mottar fortsatt store mengder tips hver dag. Dette har vært sentralt for etterforskningen. Det gir oss viktig informasjon og et bilde av hva som har foregått i Brumunddal sentrum, sier Lillehovde van der Eynden.

«Nødrettparagrafen»

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, ønsker ikke å uttale seg om saken i Brumunddal, men forklarer på generelt basis.

- Det er flere aktiviteter som kan registreres på basestasjonene. Hvis en person forsvinner, kan politiet bruke «Nødrettparagrafen» og sette i gang sporing av samtaledata fra mobiltelefonen, sier Amundsen og fortsetter:

- Operatørene lagrer data om utgående og inngående trafikk. I tillegg lagres data om hvilke simkort som har vært innom basestasjonene i en gitt periode.

Amundsen understreker at det å finne data tilbake i tid uten at mobilen har vært benyttet er svært omfattende.

På fest

Politiet opplyste mandag at de ønsker tips fra publikum. De vil ikke si konkret når Jemtland sist er observert, men ønsker informasjon fra rundt klokka 02.00 natt til 29. desember.

Før Jemtland forlot sitt hjem den natta, hadde hun vært på fest med ektemannen. Til Dagbladet har en av festdeltakerne opplyst at Jemtland var i godt humør på festen med rundt 170 deltakere.

- Jeg har tenkt tilbake på om jeg la merke til noe, men jeg husker bare at hun var fornøyd og i godt humør. Jeg tror ikke noen har lagt merke til noe spesielt, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!