RAQQA: Den USA-ledede militærkoalisjonen har gjennomført omfattende angrep mot Raqqa i Syria. Bildet viser IS-soldater under en parade i byen i fjor. Foto: Raqqa Media Center
RAQQA: Den USA-ledede militærkoalisjonen har gjennomført omfattende angrep mot Raqqa i Syria. Bildet viser IS-soldater under en parade i byen i fjor. Foto: Raqqa Media CenterVis mer

Omfattende bombeangrep mot IS i Syria

16 luftangrep mot Islamsk Stat (IS) i ekstremistgruppens høyborg Raqqa i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den USA-ledede militærkoalisjonen har gjennomført 16 luftangrep mot Islamsk Stat (IS) i ekstremistgruppens høyborg Raqqa i Syria.

- Dette er et av de største planlagte framstøtene vi har gjennomført hittil i Syria, og det vil ha ødeleggende virkning på Daeshs (IS) evne til å bevege seg fra Raqqa, sier oberstløytnant Thomas Gilleran, talsmann for koalisjonen.

- De betydelige luftangrepene i kveld (lørdag amerikansk tid) ble utført for å nekte Daesh muligheten til å flytte militære kapasiteter i hele Syria og Irak, la han til.

I uttalelsen heter det også at koalisjonen har angrepet flere mål i Raqqa. Angrepene, som karakteriseres som vellykkede, har angivelig ødelagt bygninger, veier og infrastruktur kontrollert av IS.

- Luftangrepene har sterkt begrenset terroristenes bevegelsesfrihet, heter det.

Kunngjøringen kom timer etter at IS publiserte en video som viser at 25 syriske regjeringssoldater blir skutt og drept i et amfi i de gamle ruinene av Palmyra. Ifølge AFP skjedde drapene i videoen 21. mai.

IS har kontrollert det meste av Raqqa-provinsen i Nord-Syria siden februar i fjor etter at gruppen nedkjempet andre opprørsgrupper som også kjemper mot president Bashar al-Assads regime.

(NTB)