Omfattende brudd på arbeidsmiljøloven i RenoNorden

Arbeidstilsynet har avdekket omfattende brudd på arbeidsmiljøloven hos renovasjonsgiganten RenoNorden.

AKSJONERTE: I august aksjonerte Arbeidstilsynet og politiet mot et av Norges største renovasjonsselskap etter tips om sosial dumping og brudd på arbeidsmiljøloven. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
AKSJONERTE: I august aksjonerte Arbeidstilsynet og politiet mot et av Norges største renovasjonsselskap etter tips om sosial dumping og brudd på arbeidsmiljøloven. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| «Tilsynet har avdekket alvorlige brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstid, overtid, arbeidsgivers plikt til løpende og systematisk arbeid for å vurdere og forebygge helse- og sikkerhetsmessige konsekvenser og medvirkning», skriver Arbeidstilsynet i en pressemelding.

Det var i august Arbeidstilsynet og politiet aksjonerte mot RenoNorden etter tips om sosial dumping og brudd på arbeidsmiljøloven. Arbeidstilsynet fant ingen grunnlag for å konkludere når det gjaldt sosial dumping, men har funnet en rekke brudd på arbeidsmiljøloven.

- Vi er glad for at tilsynet ikke gir grunnlag for å konkludere med at utenlandske arbeidstakere i RenoNorden er utsatt for sosial dumping. De tipsene vi mottok om ulovlige arbeidsforhold og sosial dumping i RenoNorden var samlet sett av en så alvorlig karakter at vi måtte kontrollere om opplysningene stemte, sier avdelingsleder Morten Kjerstad Larsen i Arbeidstilsynet Oslo

Dagbladet har tidligere publisert et intervju med tidligere RenoNorden-ansatte som hevder de ikke mottok lønn og at de ble sendt hjem da de ble syke. Senere kunne Dagbladet avsløre at RenoNorden ble varslet om mulige lovbrudd i bedriften allerede mars i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer