Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omfattende datafeil ga store forsinkelser i flytrafikken i Europa

Flere norske flyplasser ble påvirket. Tirsdag kveld er feilen rettet.

FORSINKELSER: Datafeil hos Eurocontrol gjør at en del fly til og fra Gardermoen blir forsinket. Foto: NTB Scanpix
FORSINKELSER: Datafeil hos Eurocontrol gjør at en del fly til og fra Gardermoen blir forsinket. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eurocontrol, som blant annet jobber med koordinering av lufttrafikktjenesten i Europa, meldte tirsdag at de hadde fått tekniske problemer. Utfordringene rammet flytrafikken også flere plasser i Norge, deriblant Gardermoen.

- Vi fikk melding fra Eurocontrol omkring klokka 15.30, med beskjed om at dette kan føre til forsinkelser også for oss, sa kommunikasjonsrådgiver hos Avinor ved Gardermoen, Lasse André Vangstein like etter klokka 16.

Klokka 21 melder Eurocontrol at problemene er løst.

- Vi beklager på det sterkeste problemene som dette medførte, heter det i en uttalelse.

Utenfor Skandinavia

For reisende på Gardermoen ble det kun snakk om mindre forsinkelser på grunn av problemene, og det var flytrafikken utenfor Skandinavia som i første omgang ble berørt.

Også i Stavanger fikk reisende merke de tekniske problemene.

Lufthavndirektør ved Sola lufthavn, Leif Lorentzen, sa omkring klokka 17 at de hadde fått en begrensning på to utenlandsavganger i timen.

- Trafikken herfra til utlandet er relativt jevnt fordelt, så det ser ikke ut til å få veldig store konsekvenser for vår del. Men vi kan bli mer påvirket dersom det blir mye forsinkelser andre steder ute i Europa, sa Lorentzen.

Eurocontrol opplyste selv i en uttalelse tirsdag at det i dag er 29 500 flyvninger i Europa. Om lag halvparten av disse var i fare for å bli rammet av forsinkelser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!