Omfattende flyangrep over Tsjetsjenia

Russiske fly gikk til nye angrep på opprørernes stillinger i Tsjetsjenia i dag, og militæreledelsen i Moskva sier at flere hundre «ekstremister» er tilintetgjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talsmenn for den militære operasjonsledelsen i Mozdok sier at det er gjennomført over 100 flytokt over Tsjetsjenia det siste døgnet.

Og flyktningestrømmen ut av Tsjetsjenia bare øker, etter at grensen til naborepublikken Ingusjetia har vært åpen i to dager. Ifølge nyhetsbyrået RIA kan nå privatbiler for første gang kjøre over grensen.

Flere hundre islamistiske opprørssoldater skal være drept og basene deres er påført store ødeleggelser. Det er områdene sørvest for hovedstaden Groznyj som skal være hardest rammet, melder nyhetsbyrået Interfax.

Kreml har gjentatte ganger anklaget de muslimske fundamentalistene som leder opprøret for å stå bak flere bombeaksjoner i russiske storbyer. Opprørerne selv avviser disse anklagene.

Den britiske statsminister Tony Blair uttrykker i et brev til Putin stor bekymring over den stadig økende flyktningestrømmen ut av Tsjetsjenia.

(NTB-Reuters)