Omfattende israelske militæroperasjoner i Nablus

En palestinsk gutt ble skutt og drept i et sammenstøt mellom israelske soldater og steinkastende ungdommer i Nablus på Vestbredden fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mohammad Sokha (18) ble skutt og drept i sammenstøt mellom palestinske steinkastere og israelske soldater fredag ettermiddag.

Den israelske okkupasjonshæren leter etter væpnede palestinere i byen og har innført et strengt portforbud for innbyggerne i Nablus' gamleby. Det er den største operasjonen i Nablus siden desember da nær 20 palestinere ble drept i løpet av tre uker.

Fredag var andre dagen for den omfattende israelske militæroperasjonen i Nablus, et sentrum for den væpnede palestinske bevegelsen al-Aqsa-martyrenes brigader. Brigadene står bak flertallige angrep på militære og sivile israelske mål i de okkuperte områdene og i Israel.

Hundrevis av soldater trengte inn i gamlebyen i Nablus og flyktningleiren Balata i utkanten av byen torsdag.

Israel sier al-Aqsa-martyrenes brigader, som de kaller Tanzim, står bak 80 prosent av de planlagte angrepene på Vestbredden, skriver den israelske avisen Ha'aretz fredag.

Torsdag fant soldatene et sprengstoffbelte på 20 kilo i et hjem i gamlebyen. Før soloppgang fredag var fem arrestert, men det er ikke kjent om noen av dem er ettersøkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.