Omfattende israelske militæroperasjoner i Nablus

En palestinsk gutt ble skutt og drept i et sammenstøt mellom israelske soldater og steinkastende ungdommer i Nablus på Vestbredden fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohammad Sokha (18) ble skutt og drept i sammenstøt mellom palestinske steinkastere og israelske soldater fredag ettermiddag.

Den israelske okkupasjonshæren leter etter væpnede palestinere i byen og har innført et strengt portforbud for innbyggerne i Nablus' gamleby. Det er den største operasjonen i Nablus siden desember da nær 20 palestinere ble drept i løpet av tre uker.

Fredag var andre dagen for den omfattende israelske militæroperasjonen i Nablus, et sentrum for den væpnede palestinske bevegelsen al-Aqsa-martyrenes brigader. Brigadene står bak flertallige angrep på militære og sivile israelske mål i de okkuperte områdene og i Israel.

Hundrevis av soldater trengte inn i gamlebyen i Nablus og flyktningleiren Balata i utkanten av byen torsdag.

Israel sier al-Aqsa-martyrenes brigader, som de kaller Tanzim, står bak 80 prosent av de planlagte angrepene på Vestbredden, skriver den israelske avisen Ha'aretz fredag.

Torsdag fant soldatene et sprengstoffbelte på 20 kilo i et hjem i gamlebyen. Før soloppgang fredag var fem arrestert, men det er ikke kjent om noen av dem er ettersøkt.

Den israelske hæren deler ut løpesedler med navnene på sju ettersøkte palestinere som er mistenkt for å være med i al-Aqsa-martyrenes brigader, som har sitt utspring i Yasser Arafats Fatah-bevegelse.

(NTB)