Omfattende IT-angrep mot Stortinget

Flere stortingsrepresentanters e-postkontoer er hacket i et omfattende IT-angrep. Angrepet ble oppdaget for ei uke siden.

ALVORLIG: Stortingets direktør Marianne Andreassen sier at de står overfor et stadig mer krevende trusselbilde når det gjelder IT-sikkerhet. Foto: Bjørge Dahle Johansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ser svært alvorlig på saken, og vi har full oppmerksomhet på å analysere situasjonen for å få et totalbilde av hendelsen og potensielt skadeomfang, sier Stortingets direktør Marianne Andreassen i en pressemelding.

Stortingsrepresentanter og ansatte som er direkte berørt av IT-angrepet er blitt kontaktet, og vil bli fulgt opp av Stortingets administrasjon. Ifølge Andreassen er det lastet ned ulike mengder data.

På spørsmål fra Dagbladet om representantene som er rammet har noe til felles, som for eksempel å være medlem av utenrikskomiteen, svarer Andreassen at dette ikke er noe de ønsker å kommentere på nåværende tidspunkt.

Oppdaget forrige uke

Stortinget oppdaget uregelmessighetene for ei ukes tid siden og tok umiddelbart kontakt med sikkerhetsmyndighetene.

- Er det målrettede angrep mot bestemte representanter?

- Vi er fortsatt i en tidlig fase når det gjelder å analysere situasjonen. Vi samarbeider med sikkerhetsmyndighetene og utover kan jeg ikke gi noen vurderinger, sier Andreassen til Dagbladet.

Andreassen sier at de står overfor et stadig mer krevende trusselbilde når det gjelder IT-sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer