Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omfattende nettovergrepssak opp for retten i Buskerud

En 26 år gammel mann møter tirsdag neste uke i Kongsberg og Eiker tingrett. Mannen er tiltalt for nettovergrep mot 41 jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste jentene som saken omfatter var i alderen 12 til 15 år da overgrepene skjedde. En av dem var 11 år. Det er satt av i alt 24 rettsdager til hovedforhandlingen.

Drammens Tidende skriver at fremgangsmåten er den samme i de fleste av overgrepene. Han satt hjemme i Drammens-området, og kom i kontakt med jenter på nettforum.

Der fikk han dem over på chatteplattformer med direkteoverføring av lyd og bilder og fikk dem til å utføre seksuelle handlinger på seg selv mens han fulgte med på webkamera.

Mannen ga inntrykk av at han hadde nakenbilder av dem, og truet med å legge dem ut på nettet hvis de ikke gjorde som han sa. På grunn av truslene regnes tre av overgrepene som voldtekt.

– Man ser at overgrepssituasjonen gjerne eskalerer. Flere unge jenter opplever dette som så truende at de til slutt gjør som gjerningsmannen sier, har aktor og statsadvokat Marit Formo blant annet uttalt til avisen.

I resten av overgrepene har 26-åringen ifølge tiltalen forledet jentene til å utføre seksuelle handlinger på seg selv.

– Han har fra første dag tatt ansvar for de straffbare handlingene han har begått, og samarbeidet med politiet hele veien. Han er lei seg for det han har påført de fornærmede, og er forberedt på å ta ansvar for sine handlinger, sier mannens forsvarer, advokat Anders Green.

Ifølge Knut Austad, som er en av de sju bistandsadvokatene i saken, reagerer jentene svært forskjellig på det de ifølge tiltalen ble utsatt for.

– Dette er veldig skambelagt for mange av dem. Mange føler skyld og har skyldfølelse, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!