Omfattende plyndring og misnøye i Basra

Kaos rår i Basra, der britiske styrker ikke har klart å hindre omfattende plyndring, selv om de har militær kontroll over byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ikke før var to uker med krig og bombing over, før tyver med kalasjnikov-geværer brøt seg inn i hjem, butikker og offentlige kontorer for å raske med seg alt fra møbler til parafin.

Mandag var verst, men også tirsdag kunne mange unge menn og gutter ses mens de fraktet bort alt de kunne få tak i på esler og i kjerrer og trillebårer.

- Hva slags frigjøring er dette? De terroriserer nabolagene både dag og natt og stjeler alt, sa Hussein Akil som sto midt i en rasende menneskemengde i en av Basras hovedgater.

Basra er ikke alene. Korrespondenter som er med de amerikanske og britiske styrkene, melder om lignende scener i andre byer, inkludert utkanten av Bagdad, der det meldes om folk som tømte en fabrikkbygning for generatorer og stakk av med møbler fra folketomme offentlige kontorer.

Lov og orden

Gjenopprettelse av lov og orden er blitt en av de mest presserende utfordringene for invasjonsstyrkene. Lov og orden må råde før de kan begynne på arbeidet med å opprette en ny administrasjon i landet.

Britene er mottatt med blandede følelser av irakerne, som sier at situasjonen vil utvikle seg til fullt anarki om de ikke gjenoppretter ro og orden og grunnleggende tjenester som vann- og strømforsyning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer