RAZZIA: Tysk spesialpoliti forlater et hus i Bonn i morgentimene tirsdag. Tysk politi har slått til mot leiligheter, moskeer og kontorer i ti av landets delstater. Foto: Reuters / NTB Scanpix
RAZZIA: Tysk spesialpoliti forlater et hus i Bonn i morgentimene tirsdag. Tysk politi har slått til mot leiligheter, moskeer og kontorer i ti av landets delstater. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

IS i Tyskland

Omfattende politiaksjon mot IS i Tyskland

Aksjonerer mot salafistgruppa «Den sanne religion».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysk politi iverksatte tidlig tirsdag morgen en omfattende operasjon mot IS-sympatisører i ti av landets delstater.

Hundrevis av politifolk er involvert i de samordnede aksjonene mot over 200 leiligheter, kontorer og religiøse lokaler som tilhører salafistgruppa Den sanne religion (DWR) og dens tilhengere.

Den sanne religion ble nylig forbudt i henhold til tyske lover om at det er forbudt å motarbeide grunnloven. Loven brukes oftest mot nynazistiske grupper.

Razziaene ble innledet klokka 6.30 tirsdag morgen i Berlin og en rekke vestlige delstater, som Hessen, Hamburg, Bayern og Nordrhein-Westfalen, melder Die Welt.

Salafistene tror på en konservativ tolkning av islam og ønsker å erstatte vestlig demokrati med sharialov. Det skapte uro i Tyskland da de innledet et prosjekt med å dele ut 25 millioner utgaver av koranen gratis på gater og torg.

Innenriksminister Thomas de Maizière vil tirsdag formiddag orientere mer om bakgrunnen for operasjonen.

En uke etter pågripelsen av flere ledende islamister, blant dem irakeren Abu Walaa, er det ikke ventet flere spektakulære arrestasjoner denne gangen.

Innenriksdepartementet understreker at det ikke er forbudt å arbeide for utbredelse av islam eller utdeling av koranen. Forbudet gjelder misbruk av religionen for ekstremistiske formål og støtte til terrorvirksomhet.

(NTB)