Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omfattende skader etter brann på luksushotell i London

Brannen i luksushotellet Mandarin Oriental i London spredte seg til flere etasjer. Etter en flere timer lang kamp mot flammene, ble den til slutt slukket.

BRANN: Det brenner i luksushotellet Mandarin Oriental i Knightsbridge i London. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet i London meldte på Twitter at om lag 120 brannfolk og 20 brannbiler var på stedet for å prøve å slokke brannen i det 12 etasjer høye hotellet. Det var synlige flammer på taket og røyken veltet ut mens arbeidet pågikk.

Hotellet ble evakuert og brannvesenet jobbet i flere timer med å få kontroll på brannen som ble meldt slukket like før klokka 22 onsdag kveld. BBC melder at brannen, som startet på taket, da hadde rukket å spre seg til flere av hotellets etasjer.

SLUKKING: Det gikk flere timer før brannen ved hotellet ble slukket. Foto: REX / NTB Scanpix
SLUKKING: Det gikk flere timer før brannen ved hotellet ble slukket. Foto: REX / NTB Scanpix Vis mer

- Røyken fra denne brannen var veldig synlig i store deler av det sentrale London i ettermiddag, og vi fikk en rekke nødtelefoner. Brannmenn jobber ekstremt hardt med å få brannen under kontroll, sa Pam Oparaocha ved brannvesenet i London onsdag.

Bilder på sosiale medier viste kraftig svart røyk som steg opp og som var synlig på lang avstand. Årsaken til brannen er ennå ikke kjent, melder Sky News.

Ansatte og gjester ble raskt evakuert og bedt om å gå til Hyde Park like ved der de fikk utdelt vannflasker. ingen skal ha kommet til skade.

- Brannalarmen gikk og alle ble bedt om å gå ut. Alle har det bra, men vi vet ennå ikke hvordan brannen startet, forteller en av de ansatte til Sky News.

Nylig pusset opp

Hotellet beskriver seg selv på sine nettsider som «et av Londons mest bejublede femstjerners hoteller», som «utstråler en fristende blanding av eleganse og luksus».

Hotellet har nylig vært gjennom en omfattende oppussing, og huser også flere luksusrestauranter.

Mandarin Oriental Hotel ligger i en gammel edvardiansk bygning fra begynnelsen av 1900-tallet i Knightsbridge, ikke langt fra Hyde Park.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media