Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omfattende skader på halsen

Skadene etter alt å dømme påført av en annen person. Den foreløpige obduksjonsrapporten i Martine-saken er klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet.no): 23 år gamle Martine Vik Magnussen ble søndag funnet drept i en fasjonabel bygård i London. I 23.30-tida i kveld forelå den foreløpige obduksjonsrapporten.

Etter det Dagbladet.no forstår levner den liten tvil om at det dreier seg om et brutalt drap.

Londonpolitiet tar forbehold om at ikke alle undersøkelser av den døde kvinnen er fullført, men går nå langt i å si at dødsårsaken er kvelning eller annen vold mot halsregionen.

- Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar, men vi har konstatert betydelige skader på avdødes hals som etter alt å dømme er påført av en annen person. Vi regner dette som et unaturlig dødsfall, sier en talsmann for Scotland Yard til Dagbladet.no .

26-åring regnes som interessant

Politiet ville i kveld ikke gi ytterligere detaljer om den videre etterforskningen eller hvilke funn som er gjort under de svært omfattende tekniske undersøkelsene på åstedet.

- Dette er den oppdateringen vi går ut med i kveld, sier talsmannen om den dramatiske offentliggjøringen av en antatt dødsårsak i saken som ryster både Norge og den britiske hovedstaden.

Søndag ble den norske studenten ved Regent\'s College funnet drept i et fasjonabelt leilighetskompleks i London. Hun ble meldt savnet av en venn fredag ettermiddag, og ble sist sett på in-stedet Maddox i Soho i 03-tida natt til samme dag.

DRAPSETTERFORSKNING: Store politistyrker etterforsker drapet. Foto: Harald S. Klungtveit/Dagbladet
DRAPSETTERFORSKNING: Store politistyrker etterforsker drapet. Foto: Harald S. Klungtveit/Dagbladet Vis mer

Like før midnatt tydet ingenting på at politiet har gjort noe gjennombrudd i jakten på en 26 år gammel mann som skal ha vært sammen med Martine kvelden hun sist ble sett.

Han har ifølge politiet formelt status som vitne, men regnes som svært interessant i etterforskningen. Mannen skal ha tilknytning til bygården liket ble funnet i, og han skal være fra Egypt.

Flere britiske og norske medier har skrevet at den døde 23-åringen ble funnet i kjelleren i bygget, men dette har foreløpig ikke blitt bekreftet av politiet. Det har også kommet opplysninger om at politiet jobber ut fra en teori om at hun ble drept i en av leilighetene og så forsøkt gjemt i kjelleren under gammelt bygningsmateriale.

Får støtte fra Sjømannskirken

Sjømannskirken i London jobber nå med å ta seg av medstudenter og bekjente av Martine Vik Magnussen, og har også kontakt med familien.

- Jeg har vært hos familien hennes i dag. De har det fryktelig tungt, det er mange store vonde ting å forholde seg til på en gang denne dagen, sa prest Torbjørn Holt ved sjømannskirken i London sent mandag kveld.

Han forteller at foreldrene og søsknene til avdøde Martine Vik Magnussen har fått fortløpende informasjon fra londonpolitiet, og fikk blant annet den dramatiske beskjeden om dødsårsaken i god tid før den ble offentliggjort i mediene,

Sjømannspresten konstaterer at omstendigheter som kriminelle handliger gjør sorgprosessen svært komplisert.

image: Omfattende skader på halsen

- Selv om mye av sorgen er den samme, gir dette en annen dimensjon enn ellers, sier Holt til Dagbladet.no.

Minnestund tirsdag

Han vil tilbringe mye tid sammen med den tyngede familien de nærmeste dagene.

- De må på en måte bare gjennom det, sier presten.

Tirsdag klokka 19 vil han lede en enkel minnestund i sjømannskirka for venner, medstudenter og andre som måtte føle behov for å dele sorgen etter Martines plutselige død.

- Mange av de som var i London har dratt hjem til Norge, og det er naturlig å være sammen med familie og nære venner når slike forferdelige ting skjer, men for de som er igjen ønsker vi å gi dette tilbudet, sier Holt.

DØD: Martine Vik Magnussen ble bare 23 år gammel offer for en brutal drapshandling i London. Gjerningsmannen er ennå på frifot. Foto: PRIVAT
DØD: Martine Vik Magnussen ble bare 23 år gammel offer for en brutal drapshandling i London. Gjerningsmannen er ennå på frifot. Foto: PRIVAT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media