Omfattende søk etter savnet kvinne i Finnmark fortsetter

Nye mannskaper og helikoptre er satt inn i søket etter en savnet kvinne på Sørøya i Finnmark. Politiet håper fortsatt at hun blir funnet i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen i 50-årene ble meldt savnet i 0.30-tiden natt til søndag. Store ressurser har siden lett etter henne.

- Det har vært folk ute i terrenget gjennom natten, uten at det så langt er gjort funn som kan gi nærmere opplysninger om hvor i området den savnede kvinnen befinner seg. I morgentimene mandag er det satt inn friske og uthvilte mannskaper som viderefører søket med full styrke. Fra klokken 7 er også to helikoptre i gang med søk, opplyser politiet i en pressemelding.

Kvinnen var del av et turfølge på tre som var på dagstur til Nordsandfjorden. Hun skilte lag fra de andre lørdag kveld og ble senere meldt savnet da hun ikke kom tilbake til avtalt tid.

- Hun er tur- og fjellvant og godt kledd. Hun er 150 centimeter høy og opprinnelig fra Korea, har svart hår og var kledd i svart bukse og blå jakke. Hun har en blå ryggsekk, opplyser politiet.

Det har vært krevende å søke etter kvinnen på grunn av tett tåke i området og et ulendt og bratt terreng. Det har vært dårlig sikt med mye vind og nedbør det siste døgnet, men været skal bli lettere utover mandagen.

- Det er litt lettere vær i området akkurat nå, bekrefter operasjonsleder Gunnar Øvergaard til Dagbladet.

Øvergaard informerer også om at politiet ikke vet hvorfor kvinnen har forsvunnet.

Saken oppdateres.

(Dagbladet/NTB)