Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omfattende tiltale mot tidligere Eltek-sjef

Tiltalt for innsidehandel, økonomisk utroskap og skattesvik på 224 millioner mot Eltek-grunnleggeren Alain Angelil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Økokrim har tatt ut tiltale for innsidehandel, økonomisk utroskap og skattesvik på 224 millioner mot Eltek-grunnleggeren Alain Angelil.


Tiltalen om grovt skattesvik gjelder perioden 1998 til 2005. Angelil skal ikke ha opplyst om gevinster fra aksjesalg og uriktig krevd fradrag med til sammen 224 millioner kroner, går det fram av tiltalen.

Økokrims omfattende tiltale gjelder også ulovlig innsidehandel, overtredelse av meldeplikten og grov utroskap. Ved flere anledninger i perioden 2000 til 2003 skal Angelil ifølge tiltalen ha handlet aksjer i Eltek ASA til tross for at han som storaksjonær og styremedlem satt med innsideinformasjon om selskapet.

I alt er han tiltalt for å ha unnlatt å melde 227 tilfeller av meldepliktig aksjehandel. Videre er han tiltalt for kursmanipulasjon ved å holde tilbake informasjon som ville senket aksjekursen på Eltek, opplyser Økokrim.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media