Omikron og coronapass

Omikron skaper coronapass-tvil

- Ikke lenger et like relevant virkemiddel, medgir helse- og omsorgsministeren.

NYE TILTAK: Jonas Gahr Støre snakker om de nye tiltakene og coronasertifikat etter pressekonferansen tirsdag kveld. Reporter: Johannes Theodor Fjeld. Video: Emma Thingstad Dalen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er sannsynlig at omikronvarianten har større spredningsevne enn deltavarianten, og at den seinest i januar 2022 er blitt dominerende i Norge. Det slår Folkehelseinstituttet fast i sin nye risikovurdering av coronaepidemien og omikronvarianten.

Når den tid kommer, kan det få konsekvenser for innenlands bruk av coronasertifikatet. Helsedirektoratet tror ikke at sertifikatet vil være et effektivt virkemiddel i møte med den nye varianten.

Det opplyser helsedirektør Bjørn Guldvog til Dagbladet etter tirsdagens pressekonferanse, hvor regjeringen la fram nye nasjonale tiltak - deriblant et gjensyn med den berømte meteren.

- Som et virkemiddel for å stanse omikron-smitte, tror vi ikke at det er et veldig virksomt virkemiddel nå. Det er fordi at de som er fullvaksinert i stor grad også kan bli smittet. Hensikten med et coronasertifikat er jo å hindre at man blir smittet når man er på arrangementer, og det vil nok coronasertifikat, dessverre, i veldig beskjeden grad bevirke nå, sier han til Dagbladet.

- Ikke veldig virksomt

Guldvog understreker at sertifikatet fremdeles vil kunne ha effekt i møte med deltasmitte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer