Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omkamp i festning

Politiet har slått jernring rundt rettssal 227 i Oslo Tinghus. I dag startet den fem uker lange ankesaken for to pengetransportran og et bankran. Hos den ene tiltalte fra Tveita-gjengen fant politiet nok våpen og ammunisjon til å starte en liten krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte politifolk og seks arrestforvaltere sørger for sikkerheten rundt saken mot de to mennene som politiet anser som tungt belastede yrkeskriminelle.

- På grunn av hvem som er involvert og rømningsfaren, har vi satt i gang så omfattende tiltak, sier førstebetjent Tollef Helleren i oslopolitiet.

Han har ansvaret for sikkerheten under den omfattende saken som lagmannsretten har satt av fem uker til. I herredsretten ble de to hovedtiltalte dømt til syv og åtte års fengsel for en svært lang rekke lovbrudd.

37-åringen som fikk åtte år regnes som en sentral person i det kriminelle Tveita-miljøet som politiet knytter til en rekke store ran de siste årene. Han anker dommen for Securitas-ranet i Lillestrøm i april 1999. En 27-åring må svare for Securitas-ranet i Nedre Eiker i juni 2000 og DnB-ranet på Strømmen i 1998. Ankesaken omfatter også narkotikakriminalitet.

En svært lang rekke lovbrudd som de ble dømt for i herredsretten i oktober i fjor, er rettskraftig og blir ikke anket. Med tanke på noen av beslagene i saken, er det ikke rart sikkerheten er på topp.

Politiet har blant annet beslaglagt følgende fra den 37-årige hovedmannen:

To haglegeværer, en maskinpistol, en Beretta-rifle med kikkertsikte og lyddemper, to 9 mm maskinpistoler og to Browning-pistoler med lyddempere. I tillegg kommer en oppsiktsvekkende stor mengde forskjellig ammunisjon og magasiner, CS-gass, gassmasker og annet krigsmateriell.

Politiet har også beslaglagt en Mercedes og godt over en million kroner. De to hovedtiltalte ble dømt til å betale tilbake til sammen over 7 millioner kroner.

BEVOKTET:Politiet slo en liten jernring rundt rettssalen tirsdag.
Hele Norges coronakart