Omkamp mellom eks-kollegaer

Yudhoyono og Megawati går videre i den Idol-liknende president-valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det blir en andre valgrunde etter at Susilo Bambang Yudhoyono (54) ikke klarte å sikre seg de nødvendige 50 prosentene i gårsdagens valg. En valgdagsmåling viser at han får rundt 33 prosent av stemmene. 20. september møter han trolig den sittende presidenten, Megawati Sukarnoputri, som får 26 prosent på samme måling.

Hun lå i natt likt med eks-general Wiranto, men rykker ifra hos USA-baserte National Democratic Insistute. Han har bare 23 prosent og får dermed ikke være med på neste runde. Feilmarginen er 1.1 prosentpoeng på den pålitelige målinga. Det offisielle resultatet er ventet om ti dager.

Omtelling til langt på natt

Regelendringer gjort etter valgstart, kunne avgjort hvem som går videre. Flere millioner stemmesedler skulle vært forkastet fordi folk ikke brettet dem ut før de gjennomhullet sin kandidat. Da tabbeomfanget ble kjent i går, bestemte valgkommisjonen at sedlene skal telles på nytt og godkjennes så lenge det andre hullet er på et område av stemmeseddelen der det ikke er en kandidat.

Seddelklusset og regelendringene gjør likevel ikke at valget ender i retten - slik som i Florida da Bush omsider ble utnevnt til president av høyesterett. Både Wiranto og Megawati har lovet at de ikke vil protestere på valgresultatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer