KRISTIANSAND 20070704: Quartfestivalen trekker mange unger på de tidligste konsertene. Barn med øreklokker .
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
KRISTIANSAND 20070704: Quartfestivalen trekker mange unger på de tidligste konsertene. Barn med øreklokker . Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer

Omkamp om kontantstøtten i kommunene

Det blir omkamp om kontantstøtten i kommunene. Ifølge en ny rundspørring vil spørsmålet bli tatt opp i over 100 kommuner etter valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at regjeringen varslet at kontantstøtten for toåringer blir fjernet fra august neste år, tar KrF opp kampen om kontantstøtten lokalt i kommunene.

En rundspørring gjort av NRK viser at spørsmålet om lokal kontantstøtte vil bli tatt opp i minst 100 kommuner etter valget.

Spørsmålet om å innføre lokal kontantstøtte gjør barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) opprørt. Lysbakken mener kommuner som eventuelt skulle innføre lokal kontantstøtte, undergraver regjeringens politikk.

- Vi bevilger penger til kommunene for at de skal kunne bygge de barnehagene som trengs når kontantstøtten til toåringer faller bort. Og jeg forutsetter at de pengene blir brukt slik at alle de barna som har en rett til barnehageplass, får det, sier Lysbakken.

Han mener det ville være alvorlig om pengene brukes opp på kontantstøtte slik at noen barn ikke får den retten de har krav på.

Men NRKs rundspørring viser at KrF kjemper en ensom kontantstøttekamp.

Bare 13,1 prosent av de 1.043 listetoppene som har svart på undersøkelsen sier de kan tenke seg å foreslå lokal kontantstøte. Bare 13,2 prosent, inklusive KrFs representanter, sier de sannsynligvis vil støtte forslaget.

(NTB)